Başbakan'a Berkin Elvan tepkisi

Bugünün demokrasi açısından unutulamayacak bir gün olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı, Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin açıklama yapmadığı için eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜZCE - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce'de gerçekleştirdiği parti mitinginde Başbakan Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu. Başbakanı, dün Türkiye'yi yasa boğan Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin herhangi bir açıklama yapmadığı gerekçesiyle eleştiren Kılıçdaroğlu, "Ülkende 8 kişi oldu, Gözünden bir damla yaş düştü mü?" dedi.

Bugünün demokrasi tarihi açısından unutamayacak günlerden biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Berkin’i bugün toprağa veriyoruz, 15 yaşında. Bakın, Başbakanlık koltuğunda oturan bu zat, ‘Talimatı ben verdim’ dedi. Sen talimatı nasıl veriyorsun? 15 yaşındaki bir çocuğun ölümünden sorumlu değil misin sen?” diyerek Başbakan Erdoğan'a seslendi.

Kılıçdaroğlu, Düzce’de düzenlediği mitingde, şöyle konuştu:

“Berkin’i bugün toprağa veriyoruz, 15 yaşında. Sabah annesi ekmek almaya gönderiyor; ama eve gelmeden bir biber gazı fişeğiyle başından yaralanıyor. Hastanede hayata tutunmak için uzun süre mücadele etti ama başarılı olamadı. Ben isterdim ki, o çocuğumuz için bu ülkedeki herkes bir durup düşünsün, vicdanını yoklasın. Neden 15 yaşındaki bir çocuğu biber gazıyla öldürüyoruz? Çocuklar bizim çocuklarımız. Bakın, Başbakanlık koltuğunda oturan bu zat, ‘Talimatı ben verdim’ dedi. Sen talimatı nasıl veriyorsun? 15 yaşındaki bir çocuğun ölümünden sorumlu değil misin sen? Berkin için pek çok yerde olaylar oluyor, defalarca söyledik, sakın provokasyonlara gelmeyin. Elbette hepimiz üzüleceğiz; ama şiddete asla başvurmayacağız, kavga-dövüş olmayacak. Demokratik yollardan haklarımızı arayacağız. Hukuk devletini savunacağız”

“Sen hizmeti önce kendin ve çocukların için yaptın"

Halka yalan söyleyenden Başbakan olmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yalancıdan Başbakan olmaz, hırsızdan Başbakan olmaz, hem hırsızdan hem yalancıdan asla Başbakan olmaz. Bu ülkedeki insanların vicdanına sesleniyorum; eğer yalancıdan, hırsızdan Başbakan olmayacaksa indirmemiz lazım; ama demokratik yollarla yapacağız. Hep beraber ayın 30’unda sandığa gideceğiz. Elinizi vicdanınıza koyun, öyle oy kullanın, bu kadar. Başka bir şey istemiyorum. Depremin üzerinden kaç yıl geçti, hastaneniz yapıldı mı? Düzce’de hala otoban yok. 11 yıldır Düzce’ye bir otoban yapamadınız. Neyin hizmeti? Okul yapamadınız okul. Neymiş, önce hizmet? Sen hizmeti önce kendin ve çocukların için yaptın” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir