Başbakan'dan 'din dersi' açıklaması

AİHM’in ‘zorunlu din dersi’ ile ilgili kararını değerlendiren Başbakan Davutoğlu, ‘bir ateistin dahi din kültürü bilgisi sahibi olması zarurettir’ dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Milli Eğitim Bakanlığı ziyaretinden sonra gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, AİHM’in ‘zorunlu din dersi’ ile ilgili kararını inceleyeceklerini, önyargılı olmadıklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'de din kültürü ve ahlak bilgisi dersi bütün dinleri anlatacak şekilde veriliyor. Bazı ülkelerde öğrenciler kiliselere götürülüyor ve uygulamalı din dersi hepsine veriliyor, belli okullarda hepsine veriliyor. Şimdi bütün bu uygulamaları gözardı edip de Türkiye'de bunu bir dini baskı aracı gibi yansıtma çalışmalarını kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

Başbakan Davutoğlu, AİHM'in din kültürü ve ahlak bilgisi dersine ilişkin kararıyla ilgili "Doğru ve sağlam bir dini bilgi, eğitim müesseselerimiz aracılığıyla verilmezse işte çevremizdeki radikalleşme eğilimlerinin kaynağını teşkil eden düzensiz ve sağlıksız dini bilgiyi denetleme imkanı da kalmaz" diye konuştu.

Davutoğlu, "Ateistler tarafından kabul edilen bir gerçek olan, inanç sistemi olarak da yaşamıştır. Burada din kültürü ve ahlak dersine Türkiye'de duyulan ihtiyaç, başka ülkelere göre farklı olabilir.  Ben nasıl Marksist değilsem ama Marksizmi bilmem, bir ateistin dahi din kültürü bilgisi sahibi olması zarurettir" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir