Başbakan'dan BDP'ye tepki

Başbakan Erdoğan, "BDP Çıkıyor, bir konvoyla beraber Dörtyol'a gelecekmiş. Ne yapacaksın sen Dörtyol'a gelip?" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
HATAY - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "(BDP) Çıkıyor, bir konvoyla beraber Dörtyol'a gelecekmiş. Ne yapacaksın sen Dörtyol'a gelip? Sen polis misin, güvenlik gücü müsün? Sana mı kaldı bu iş? Bırak ilgililer yapsın bunu. İlgililer yapsın, sen işine bak" dedi. 
Erdoğan, Emlakbank Evleri Kavşağı'nda partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Hatay'ın Türkiye'nin ve dünyanın gözbebeği olduğunu söyledi. Dünyanın neresine gittiyse orada Hatay'ı anlattığını ifade eden Erdoğan, dünyada eşi benzeri olmayan bir hoşgörü şehri olan Hatay'ın farklılıkların kardeşlik içinde yaşadığı, dayanışma içinde yaşadığı örnek bir şehir olduğuna işaret etti.
Erdoğan, bu günlerin gelip geçeceğini ve bin yıldır olduğu gibi yine yüz yüze bakılacağını, bin yıldır olduğu gibi, ebediyen bir arada yaşanacağını ifade ederek, şöyle devam etti:
"Ben, Hataylı kardeşimin, Hatay'ın ilçelerindeki tüm kardeşlerimin, tüm vatandaşlarımın uyanık olmasını, dikkatli olmasını rica ediyorum. Tekrar ediyorum: Terör örgütü, nümayiş olsun istiyor, halk sokağa dökülsün, hak hukuk tanımasın istiyor. Kesinlikle bu oyuna gelmeyelim. Terör örgütü sizin öfkelenmenizi, hiddetlenmenizi istiyor, lütfen sağduyudan ayrılmayın. Terör örgütü, sokakları bir çatışma alanına, bir kaos ortamına çekmek istiyor, lütfen bu tuzağa düşmeyin. Kim ki eline taşı alır, komşusuna, komşu sokağa, komşu mahalleye fırlatırsa, emin olun o kaybetmiştir, o terör örgütünün tuzağına düşmüştür. Kim ki komşusuna husumetle bakarsa, kem gözle bakarsa, o, terör örgütünün kirli senaryosunda figüran olmuştur. Bu oyuna gelmeyin.
Güvenlik güçlerimiz, mülki amirlerimiz, valimiz, kaymakamlarımız, yerel idarecilerimiz gerekeni yapıyorlar. Lütfen hiç kimse kendisini polis yerine koyup, kendisini hakim savcı yerine koyup, öfkeyle hareket etmesin, şiddete başvurmasın."
"Ne yapacaksın sen Dörtyol'a gelip?"
"Terör örgütü Şemdinli'den vuruyor, Çukurca'dan vuruyor, Reşadiye'den vuruyor, Samsun'dan vuruyor, Dörtyol'dan vuruyor; eş zamanlı olarak muhalefet partileri Ankara'dan taarruza geçiyor" diyen Erdoğan, BDP'nin, sağduyu çağrısı yapması gerekirken, Dörtyol'daki olayları adeta fırsat bilerek, bunu kendisini için bir ranta çevirmek gayesiyle, gerginliği artıracak sorumsuzca açıklamalar, sorumsuzca eylemler yaptığını ifade etti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çıkıyor, bir konvoyla beraber Dörtyol'a gelecekmiş. Ne yapacaksın sen Dörtyol'a gelip? Sen polis misin, güvenlik gücü müsün? Sana mı kaldı bu iş? Bırak ilgililer yapsın bunu. İlgililer yapsın, sen işine bek. Sen demokratik yollardan iktidara gelmenin yolunu ara, antidemokratik yollardan değil. Önce bir defa demokrasiyi kendine sindir, bunu benimse. Daha bunu benimseyemedin. 
MHP, Dörtyol'daki gerginliği bir fırsat gibi görüyor. Buradan kendisine rant devşirmenin fırsatçılığına girişiyor. CHP, gerginliği yatıştırmak yerine, bu kargaşadan, bu kaostan ne koparabilirim diye o da meseleye bakıyor, sokakları daha da tahrik etme gayreti içine giriyor.
Bunların mantığı şu: 'AK Parti kazanmasın da, ülkeye ne olursa olsun. AK Parti başarılı olmasın da, millete ne olursa olsun. AK Parti yıpransın da, bu ülke, bu millet kaybederse kaybetsin'. Ben de bunun tam tersini söylüyorum. Hatay'dan, Hataylı kardeşlerimin içinden söylüyorum: Şehidimin bir damla kanına, bir karış vatan toprağına bırakınız iktidarı, bütün varlığımızı feda etmeye hazırız. Biz buyuz. ama bu terör 26 yıldır bu ülkede var. Bunun 7 yılında biz iktidardayız. Peki 19 yılda bu terör ne oldu?"
Bu konularda ilginizi çekebilir