Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na belgeli yanıt

Davutoğlu, hakkında iddialarda bulunduğu Kılıçdaroğlu'na, ''Size 2 belge göstereceğim.Sınavsız personel alımı yapıldığına dair teftiş raporunda Kılıçdaroğlu'unun kendi imzası var. Onlarca yakınına verilen ihale belgeleri elimizde...'' diyerek seslendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'nda Ak Parti Nevşehir İl Kongresi'nde konuştu.

Davutoğlu konuşmasında, daha önce CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkındaki “SSK’da akrabalarını işe aldın” iddiasına yanıt veren Kılıçdaroğlu'na seslendi.

"Kılıçdaroğlu'nun yakınına verilen ihale belgeleri elimizde"

Kılıçdaroğlu hakkındaki iddilarını yineleyen Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu özellikle kendi döneminde imtihansız kimsenin alınmadığı iddiasında bulundu. Bu iddiayı cevaplandırmak adına size 2 belge göstereceğim. 3209 kişi sınavsız alındı. Sınavsız personel alımı yapıldığına dair teftiş raporunda Kılıçdaroğlu'unun kendi imzası var. Bizi, iktidarlarımızı kimse özellikle bu konularda ithamda bulunamaz. Kılıçdaroğlu’unun yaptığı bu uygulamalarla onlarca yakınına verilen ihale belgeleri elimizde." ifadelerini kullandı.

"Ona, 'genel müdür' bile demeyeceğim"

Davutoğlu, ''Sayın Cumhurbaşkanımız kendilerine (Kılıçdaroğlu) 'genel müdür' diyordu, ama benim notum daha kıttır, onu bile diyemeyeceğim'' dedi.

'27 Mayıs darbeydi, deyin'

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na, "Madem darbeci değilsiniz, 27 Mayıs darbeydi, deyin" diye seslendi. Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu'na soruyorum. Onlara Mısır darbe yönetimini desteklediniz. Siz de darbecinisiniz dediğimde sinir uçlarına dokunduğu için yaralarına dokunduğu için gocundular. Hep beraber ayağa kalktılar. Madem ki darbeci değilsiniz çıkın açıkça deyin ki, biz de alkışlayalım. Deyin ki 27 Mayıs yanlıştır, darbeydi ve biz 27 Mayıs'a karşıyız deyin. 27 Mayıs demokrasiye vurulan bir darbedir demedikçe biz de size darbecisiniz demeye devam edeceğiz."

"Herkesi birlikte hareket etmeye çağırıyorum"

AK Parti Adana İl Kongresi'nde de konuşan Davutoğlu, yaptığı konuşmada, iki gün önce TBMM'de yaptığı konuşmasında, Mısır'daki darbecilere destek verdiği için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "darbecisiniz" dediğini hatırlattı.

Başbakan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Herkesi, Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli'yi, Demirtaş'ı, diğer bütün liderleri eğer yürekleri ve siyaset anlayışları el veriyorsa her türlü vesayete karşı birlikte hareket etmeye çağırıyorum. Ama kısa menfaatlerle, geçici koalisyonlar kurar, arkadaki parelelcilerin tavsiyeleriyle yeni koalisyonlarla 2015 seçimlerinde karşımıza çıkarlarsa işte buradan bir kez daha sesleniyorum: Hepiniz birlikte gelseniz de milli irade yine AK Parti diyecek ve AK Parti yine milli irade diyecek"

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir