Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun tezkere teklifine "Son derece komik" yorumunu yapan Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu için "Yaptığı sorumsuzluktur. Kılıçdaroğlu’nun aklına da fikrine de ihtiyacımız yok. Sadece sussun" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu dün ağır yaralanan Emniyet Müdürü Ürker'i Ankara'da ziyaret etti. Ziyaret sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendiren Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sert sözler sarfetti. 

Kılıçdaroğlu'nun tezkere teklifini "son derece komik" olarak değerlendiren Başbakan Davutoğlu,  "IŞİD yarın başka bir şehre saldırdığında orası içinde ayrı bir tezkere mi çıkartılacak. Kılıçdaroğlu'nun tek amacı Esad'ı korumak. Bütün bu facialar yaşanmışsa bunun birinci sorumlusu Esad'dır. Kılıçdaroğlu'na da söylüyorum, Türkiye IŞİD kadar Esad rejiminin de karşısındadır." dedi.

"Elinde belge varsa çıkarsın"

Muhalefet liderinin hükümete yönelik IŞİD'e destek iddilarını da değerlendiren Davutoğlu, 
"Kılıçdaroğlu’nu anlamak mümkün değil. Bir yandan sükûnet telkininde bulunuyor bir yandan hükümetimizi suçluyor. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı sorumsuzluktur. Ve tarihe geçecek bu kritik dönemde yapılan bir ihanettir. Kimse IŞİD’e yardım yapıldığı tezini ispat edemez. Elinde belge olmadan bir devleti itham altında bulunmak bir ana muhalefet partisine yakışmaz. Elinde belge varsa çıkarsın" sözlerini sarfetti.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerine şu sözlerle devam etti:

"Sadece sussun, onun aklına da fikrine de ihtiyacımız yok"

Kulağı duymuyor ama bir kez daha sesleniyorum Kılıçdaroğlu’na. Türkiye IŞİD’e de Esad rejimine de karşıdır.  Türkiye’deki mevzuatı da bilmiyor. Yeni bir teklif getiriyor. Zarar görenlere tazminat verilsin diye. O bunu düşünürken biz zaten yardımları başlattık. Bu tür durumlarda devlet otomatik olarak devlet terör mağdurlarının yanındadır. Onun hayallerinin ötesindedir. Bütün vatandaşlarımızın zararları tanzim edilecek. İlk gün talimat verdik. Kılıçdaroğlu’nun aklına da fikrine de ihtiyacımız yok. Sadece sussun. Biz gece boyu uyumazken Kılıçdaroğlu rüya görüyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir