Başbakan'dan seçmene son uyarı

Başbakan Erdoğan, "Sandıklara sahip çıkıyorsunuz. Bu Haşhaşilere sandıklarda yolsuzluk yapmalarına fırsat vermiyorsunuz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kartal Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, katılımcıları en kalbi duygularıyla selamladığını belirterek, mücadelenin sonuna geldiklerini, artık günleri değil, saatleri saymaya başladıklarını ve yarın sabah sandığa gidildiğini söyledi. 

Bunun mitingden sonra işin bittiği anlamına gelmediğini vurgulayan Erdoğan, "Hayır. Saatleri, dakikaları değerlendireceğiz. Kartal'ı artık hizmetten uzak bu CHP zihniyetine bırakamayız" diye konuştu. 

Erdoğan, CHP'li belediyenin 5 yıldır ilçede bir şey yapmadığını ifade ederek, CHP'de ideoloji siyaseti olduğunu, bunların hakaret ettiklerini, yalan söyleyip iftira attıklarını söyledi.

Yapılanların ortada olduğunu belirten Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi ve merkezi yönetimle birlikte Kartal'a  hizmetler getirdiklerini, artık metronun ilçeye geldiğini, yüksek hızlı trenin de geçtiğini, onun da açılacağını dile getirdi.

Alt yapı hizmetlerine varıncaya kadar her şeyin, AK belediyeciliğin Kartala'a geldiğini vurgulayan Erdoğan, İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğu zaman ilçenin sokaklarında çamurdan ve çukurdan gezilemediğini dile getirdi.

"Tapu dağıtacak olan bir makam varsa biziz"

Erdoğan, Kartal'ı ele alarak sokaklarda dolaşabilir hale getirdiklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi soruyorum. O günden bu güne AK Parti iktidarını CHP'ye veren Kartallı kardeşlerime sesleniyorum. Bizim yaptıklarımızın üzerine onlar ne koydu? Hiç. Sahile bakın. Biz ne yaptıysak orada kaldı. Bunların yaptığı bir şey yok. Duydum ki size tapu vaadinde bulunuyormuş belediye bakanı. Öyle mi? Sen kimsin ya, senin tapu dağıtma hakkın var mı? Görevinin bilincinde değil. Tapuyu dağıtacak olan bir makam varsa biziz, biz. Senin böyle bir yetkin yok. Bunların hayatı yalan. Bunlar ne hukuk, ne kural tanırlar. Olmayan hakları kendiydeymiş gibi bedava millete verirler. Başındaki Kılıçdaroğlu atıyor, tutuyor. 'Mazotu bilmem şuraya indireceğim.' Sen neyi nereye indiriyorsun. Cari açıktan bahsedeceksin, öbür taraftan da mazotu bir buçuğa indireceksin. Senin ülkende mi çıkıyor mazot? Dışarıdan ithal ediyoruz. Cari açık denilen şey, zaten bu ithalden kaynaklanıyor. Bu yalancı, bu talancı bu takiyeci. Bu müfterilere gelin sandıkta güzel bir ders verelim. Biz size hizmetle güç buluyoruz. Size inanarak bu yoldayız. Yarın bu sandıklardan AK Parti çok güçlü bir şekilde çıkacak. Bunu görüyorum."

"Yarın bizi mahcup etmemeye var mısınız?" 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün sesindeki sıkıntı sebebiyle Konya'ya gidemediğini, buna rağmen Konya'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 200 bin, Kayseri'de de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da 150 bin kişiye hitap ettiğini söyledi.

"Şimdi Konya, Kayseri birbiriyle yarışıyor. Ben de diyorum ki Kartal kiminle yarışıyor? Yarın bizi mahcup etmemeye var mısınız?" diye soran Erdoğan, birilerinin sokaklarda kapı kapı dolaştığını ifade etti.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Malum Haşhaşiler. Ne dediniz, gereğini söylediniz değil mi? Bizim ablalarımız burada. Bizim ablalarımız rahmetle, merhametle konuşuyor. Bizim ablalarımız iftirayla değil, asla gazapla değil, yalanla değil, bizim ablalarımız yaptığımız hizmetleri anlatarak konuşuyor. Sevgili Peygamberimizi Miraç'tan indirip kamyonete bindiren, adı da güya hoca olan kişilerin arkasından mı gideceğiz? Bunlar yıllarca bu ülkede dine, Kur'an'a, kitaba, her şeye saldıran CHP'ye şu anda oy istiyorlar. Bu ne çelişkidir ya. Bakıyorsunuz, kendisine okyanus ötesi diyerek hakaret eden Bahçeli'ye oy istiyorlar. Şimdi SMS'ler geçiyorlar. 'Hangi ilde kimi destekleyeceğiz?' Sorarsanız siyasetle alakaları yokmuş. BDP'ye dahi bunlar oy verecek noktaya gelmişler. Bunların hepsi birbiriyle ittifak yapabilirler, ama AK Parti'nin  tek ittifakı vardır. Halk Hak. Başka ittifakımız yoktur. Bizim ittifakımız bu." 

"İnsanoğlu unutur, hatırlatın..."

Milletin hizmetkarı olduğunu ifade eden Erdoğan, "hafıza-i beşer nisyan ile maluldür" sözünü hatırlatarak, insanoğlunun unuttuğunu söyledi. 

Erdoğan, 1994'te belediye başkanı olduğunda İstanbul'u ve Kartal'ı CHP'den aldıklarını belirterek, şöyle konuştu: 

"Kartal'da su var mıydı? Kartal'da çöpler dağ gibi miydi? Hava kirliği var mıydı? Kartal'ı hava kirliliğinden, susuzluktan, hava kirliliğinden kim kurtardı? Size diyorum ki; işte CHP kirliliktir, çöptür, susuzluktur, yolsuzluktur, hala unutuyor musunuz İSKİ yolsuzluğunu? Şu anda Kartal'da, Pendik'te, Tuzla'da tankerler geliyordu. Ah ah o ufak yavrularımız sokaklarda, ellerinde bidonlarla o su tankerlerinin orada kuyruğa giriyordu ve su alıyordu. Anneler hatırlayın o günleri hatırlayın... Gençler hatırlamaz, siz onlara hatırlatın. Şu anda 2,5 milyon genç ilk defa bu seçimde oy kullanacak. Hatırlatın, 'Yavrum biz susuzduk, AK Parti geldi ve bizi susuzluktan kurtardı. Şu gördüğün mahalleler çöptü, AK Parti geldi, bizi çöplerden kurtardı. Hava kirliliği almış başını gidiyordu, şu gördüğün doğalgaz AK Parti ile geldi.' Bu söylediklerim yalansa bize oy vermeyin, bu kadar açık konuşuyorum. Gidin yine CHP'ye verin. Ama bu anlattıklarım doğruysa o zaman da diyorum ki, gelin kaldığımız yerden 'daha çok yapacak işimiz var' diyerek yola devam edelim."

Kartal gibi sahil bir ilçesini çok daha güzel bir noktaya taşıyabileceklerini belirten Erdoğan, yapacak daha çok işleri bulunduğunu söyledi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, "Şurada kum depoları, Kartal ve Pendik sahilde tek kesinti noktamız orası kaldı. Şimdi orası da artık taşınıyor. İnşallah çok daha güzel bir noktaya gelecek. Bütün sahil, Maltepe sahilde 1 milyon 200 metrekarelik alan dolduruldu. Artık mitingleri Anadolu Yakası'nda o meydanda yapacağız, İstanbul mitingini kastediyorum, ilçe mitingini değil. İnşallah nasıl 2 milyonu Yenikapı'ya doldurduysa İstanbul, 3 milyonu gelecek Maltepe'ye dolduracak. Bu coşkunuz ve heyecanınız daim olsun" diye konuştu. 

Seçmene uyarı

Başbakan Erdoğan, yarın saat 18.00'da propaganda yasaklarının başlayacağını hatırlatarak, şunları kaydetti: 

"Ağabeyler, onların da ağabeyleri varmış ya bizim ağabeyler burada. Diyorum ki şurada fazla bir zaman yok. Ben diyorum ki, siz ev ev dolaşmalısınız ve anlatmalısınız. İnşallah yarın Kartal'ı AK Parti'ye yeniden kazandırmaya var mıyız? Ben Temurhan kardeşimi siyasette ilçe başkanım olarak, şimdi de belediye başkan adayımız olarak sizlere emanet ediyorum. Dürüstlüğü ile doğruluğu ile güveneceğiniz adeta aileden biri olarak emanet ediyorum. İnanıyorum ki sizin hizmetkarınız olacak ve size efendi olmayacak. Şu anda Kadir Bey'i Maltepe'ye gönderdiğim için Kadir Bey, Temurhan kardeşim ve merkezi yönetim olarak biz, el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz ve milletvekillerimizle Kartalımızı çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Sağolun, varolun."

Başbakan Erdoğan, mitingin sonunda "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini katılımcılarla birlikte söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, "Günümüz kutlu olsun, geleceğimiz hayırlı olsun. Sakın ha sandıklarda çizikli mizikli oy pusulası kullanmıyorsunuz, sandıklara sahip çıkıyorsunuz, bu Haşhaşilere sandıklarda yolsuzluk yapmalarına fırsat vermiyorsunuz. Allah yar ve yardımcımız olsun, hepinizi Allah'a emanet ediyorum" diyerek tamamladı. 

Mitingten notlar

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kısıklı'daki konutundan Kartal'a seçim otobüsüyle geldi.  Yolda, Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan bir kişi otobüsün önüne geçti. Bunun üzerine Erdoğan, seçim otobüsünden inerek, bu kişiyle bir süre sohbet etti.  

Mitingin yapıldığı alan, AK Parti flamalarıyla donatıldı. Alanın değişik yerlerine AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın posterleri asıldı. Erdoğan'ın resminin yanında, "Dik dur Başbakan'ım eğilme, Kurfalılar kefen giydi seninle", "Karanlık aydınlıktan, yalan doğrudan kaçar, güneş yalnız olsa da etrafına ışık saçar, sen yürü Başbakan'ım, kargalar sürüyle, Kartal 'yıldız'yla yürür", "Sağlam irade kocaman yürek, benim ülkeme böylesi gerek" yazılı pankartlar asıldı.

Mitinge katılanlar zaman zaman, "Dik dur eğilme bu millet seninle", "Mücahit Erdoğan" sloganları attı.

Bu konularda ilginizi çekebilir