Başbakan'ın adresi bu kez İtalya

Erdoğan, Türkiye-İtalya Hükümetlerarası İkinci Zirvesi'ne katılmak üzere 21 Nisan'da İtalya'ya gidecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – ABD ziyaretini tamamlayarak dün yurda dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki hafta da Türkiye-İtalya Hükümetlerarası İkinci Zirvesi'ne katılmak üzere İtalya'ya gidecek.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye-İtalya Hükümetlerarası İkinci Zirvesi, Başbakan Erdoğan ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi başkanlığında 21 Nisan'da Roma'da gerçekleştirilecek.

Zirve toplantılarının, son yıllarda her alanda gelişen Türkiye-İtalya ilişkilerinin, başbakanlar başkanlığındaki ilgili hükümet üyelerinin, her yıl dönüşümlü olarak bir araya gelmelerine imkan sağlayacak kurumsal bir çerçeveye kavuşturulması amacıyla başlatıldığı, Roma'daki zirvede Başbakan Erdoğan'a bazı bakanların da eşlik edeceği belirtildi.

Başbakan Erdoğan, Roma'daki programı çerçevesinde ilk olarak, Cumhurbaşkanı Napolitano ile bir görüşme yapacak.

Zirve toplantısı, başbakanlar arasında ve ayrıca eş zamanlı olarak, ilgili bakanlar başkanlıklarındaki uzman heyetler arasında paralel görüşmelerle başlayacak. Ardından, iki başbakanın başkanlıklarında bakanların katılımlarıyla genel oturum düzenlenecek. 

Anlaşmaların imza töreni ve basın toplantısının ardından zirve, katılımcıların bir araya geleceği bir çalışma yemeğiyle sona erecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir