Başbakan'dan İstanbul'daki yağış için açıklama

Yıldırım, İstanbul'daki şiddetli yağış konusunda, "Normal mevsim düzeylerinin, ortalamalarının çok çok üzerinde bir yağış. Olay kontrol altında. Şu ana kadar rapor edilen can kaybı yok. Afet düzeyinde bir iş" açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan ve AK Parti Grubu Başkanı Binali, AK Parti Grup Toplantısının ardından, İstanbul'daki şiddetli yağışla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul'daki yağışın büyük, beklenmeyen çok aşırı bir yağış olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları ifade etti:

"Normal mevsim düzeylerinin, ortalamalarının çok çok üzerinde bir yağış. Ama belediye ve valilik iyi bir işbirliği içerisinde işi, krizi yönetiyor. Ana arterlerde bazı su birikintileri falan var. Araç trafiğine kısıtlama getirdiler. Olay kontrol altında. Şu ana kadar rapor edilen can kaybı yok. Afet düzeyinde bir iş. Kısa zamanda anormal bir yağış düşüşü böyle bir durumu ortaya çıkardı. Doğacak hasarlarla ilgili gereken de yapılacak."

'Kendi kontrolünü kaybedenler var'

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Yaşananlara 'kontrollü darbe' diyerek kendi kontrolünü başkasına kaptıranlar var" dedi.

Başbakan Yıldırım, "Türkiye'de 15 Temmuz'u referans almadan yapılacak her siyasi değerlendirme, deyim yerindeyse, yok hükmündedir." ifadesini kullandı.

Yıldırım, "Böyle giderse ana muhalefet partisi, sözde adalet mitinglerini övmek için gizli gizli hayranlık duydukları AK Parti mitinglerinin fotoğraflarını kendilerine aitmiş gibi paylaşmaya devam edeceklerdir." açıklamasını yaptı.

OHAL Komisyonu

Başbakan Yıldırım, "OHAL İnceleme Komisyonuna dün itibariyle komisyona başvurular başladı. Sadece dün, günün sonuna kadar 3 bin 28 başvuru yapılmış, 1189'u Valilik ve kurumlarca onaylanarak işleme girmiştir. Toplam başvuruların, mükerrer başvuruları da dikkate aldığınızda, 120 bin civarında olacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.