Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'nun çağrısına yanıt

Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan Tavuk Kombinası açılışı ve Genç Çiftçi Projesi kapsamında düzenlenen hayvan dağıtım töreninde konuştu.

Yıldırım burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasiye sahip çıkalım" açıklamasına değinerek, "Demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım" dedi.

Terör destekçilerinin kuyruklarına basıldığı anda bağırmaya başladığını söyleyen Yıldırım, "Ne yaparsanız yapın, bu ülkede bir tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele sürecek. İçerideki ve dışarıdaki bütün destekçilerin hevesini kursağında bırakacağız."

'Siyaseti ucuzlatanlardan olmadık'

Başbakan Yıldırım, 14 yıldır sadece Erzincan'ın değil, bütün illerin, 79 milyon vatandaşın derdini dert ettiklerini ve hiçbir yere eli boş gitmediklerini söyleyerek, şunları söyledi:

"Projelerle ve dev eserlerle ülkemizi bir baştan bir başa donattık. Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik, yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz, ekmeğimizi böleriz birlikte yeriz ama ülkemizi böldürtmeyiz, bunu herkes bilmeli. Türkiye'yi böldürtmeyiz.

Biz gece rüyasında görüp sabah meydanlarda üfürenlerden değiliz. Biz üreterek, çalışarak, milletin gönlüne tahtlar kurarak, onların hayallerini gerçeğe dönüştürerek 10 yıldır ülkeyle birbirinden güzel eserler kazandırdık. Biz 'mazotu ucuzlatalım' derken siyaseti ucuzlatanlardan olmadık. Türkiye'nin gerçekleri neyse ondan ayrılmadık."