Başbakanlık'ta silahlı eylem

Kafasına ve göğsüne tabanca dayayan emekli polis memuru, elindeki dilekçeyi güvenlik güçlerine iletmesinin ardından teslim oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakanlık Merkez Bina önünde kafasına ve göğsüne tabanca dayayan emekli polis memuru, elindeki dilekçeyi güvenlik güçlerine iletmesinin ardından teslim oldu.

Bakanlar Kurulu toplantısı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık Merkez Bina'ya gelişinin beklendiği sıralarda, emekli polis memuru olduğu bildirilen bir kişi, bina önüne gelerek, yetkililerle görüşmek istediğini söyledi.

Üzerindeki iki tabancadan birini kafasına, diğerini de göğsüne dayayan kişi, yaklaşan Başbakanlık korumalarına da isteğini aktardı. Elindeki dilekçeyi korumalara ileten emekli polis memuru, silahlarını indirdikten sonra, polis eşliğinde güvenlik amirliğine götürüldü. 

"Borçlarımın ödenmesi amacıyla eylem yaptım"

Başbakanlık Merkez Bina önünde kafasına ve göğsüne tabanca dayayarak eylem yapan emekli polis memuru Tuncer A'nın, borçlarının ödenmesi amacıyla eylem yaptığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Başbakanlık Merkez Bina önünde gelen Ardahan doğumlu 50 yaşındaki emekli polis memuru Tuncer A, yetkililerle görüşmek istediğini belirtti. 

Başbakanlık korumalarına isteğini aktardıktan sonra eylemini bitiren Tuncer A'nın Başbakanlık Güvenlik Amirliğinde ifadesi alındı.

Tuncer A'nın ''emekli maaşıyla geçinemediğini, icra takibine düşen borçlarının bulunduğunu, bu yüzden borçlarının ödenmesini istediğini söylediği'' öğrenildi.

Tuncer A'nın, Ankara Emniyet Müdürlüğüne gönderildiği kaydedildi.