Başbakanlık'tan 'Sandalet Genelgesi'ne yalanlama

Personelin kılık kıyafetlerinde dikkat etmesi gereken hususlar konusunda uyarılarda bulunulduğu iddia edilen genelge yalanladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakanlık "Sandalet Genelgesi" başlığı ile duyurulan ve personelin kılık kıyafetlerinde dikkat etmesi gereken hususlar konusunda uyarılarda bulunulduğu iddia edilen genelgeyi yalanladı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada haberin tamamen gerçek dışı olduğu vurgulanırken, "Böyle bir Başbakanlık genelgesi yoktur" denildi.

Bir gazetenin haberinde yaz sıcaklarının rehavetine kapılarak kılık ve kıyafetlerinde rahatlığı tercih eden memurlara Başbakanlıktan uyarı geldiği belirtildi. Habere göre personele tebliğ edilerek imzalatılan genelgede erkek memurlara "açık, atkılı ayakkabı ve sandaletten uzak durun" denilirken, "bıyıkların uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz" uyarıları yapıldı. Genelgede kadın memurlara yönelik ise "Elbise, pantolon, etek; temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar sade, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech ve kot pantolon giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi ayakkabı giyilmez" ifadelerinin yer aldığı iddia edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir