Başbuğ'u içeride yalnız bırakma

İlker Başbuğ'un tutuklanmasını değerlendiren BDP'li Kışanak, Erdoğan'a "Mesai arkadaşına ihanet etme, o içeride sen de onun yanına git" diye seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Başbuğ'u tek başına bırakma, yoldaşlık yap
ANKARA - BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Sayın Başbakan özgürlüklerden yararlanmak için senin mesai arkadaşın mı olmak lazım? Hamili kart verecek ki vatandaş olarak haklarımızdan yararlanalım" dedi.
Kışanak, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.
Bugün 97 gazetecinin tutuklu olduğunu ifade eden Kışanak, hükümetin, dünya kamuoyuna "onlar gazeteci değil" diyerek "paçasını kurtarmaya çalıştığını" iddia etti.
Uludere'de meydana gelen olayın üzerinden 13 gün geçtiğini anımsatan Kışanak, "Ordu yaptıysa bunun sorumluluğu hükümete ait demektir. Geçmişteki gibi 'bizi dinlemiyorlar, birileri başka tezgahlar çeviriyor' da demiyorsunuz. Bu vesayeti ortaklaştırdınız ve içselleştirdiniz" dedi.
Başbuğ'un tutuklanması
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasının "önemli bir konu" olduğunu ifade eden Kışanak, "Bu ülkede uzun tutukluluk bu kadar büyük bir problem. Binlerce insan bundan mağdur. Bu parlamentonun iradesi uzun tutukluluk nedeniyle tutsak. Başbakan bir gün 'bu milletvekilleri Meclise gelsin' demedi ama Başbuğ tutuklandı ikinci gün 'tabi ki arzumuz tutuksuz yargılanması, mesai arkadaşım' diyor" diye konuştu.
"Sayın Başbakan bu ülkede özgürlüklerden yararlanmak için senin mesai arkadaşın mı olmak lazım?" sorusunu yönelten Kışanak, "Hamili kart verecek ki vatandaş olarak haklarımızdan yararlanalım" dedi.
Başbuğ'u içeride yalnız bırakma
Kışanak, eylem planları ve andıçların, "Başbakan'ın bilgisi ve imzası dahilinde üretilen hukuk dışı uygulamalar" olduğunu ileri sürerek, "Bizi susturmak için beraber çok mesai harcadılar. Bunu için mesai arkadaşı. Sayın Başbakan; mesai arkadaşına ihanet etme, o içeride sen de onun yanına git. Orada tek başına bırakma, yoldaşlık yap" diye konuştu.
BDP'li Kışanak, Başbuğ'un bölgede görev yaptığı dönemdeki uygulamalarının da dava kapsamına alınıp alınmayacağını sordu.
AK Parti'nin İçtüzük değişikliği teklifi verdiğini anımsatan Kışanak, bununla amacın "muhalefeti tümden susturmak" olduğunu savundu.
Bu konularda ilginizi çekebilir