Başbuğ'un tahliyesine yorum

Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarım mutlu bir haber verdiler. İlker Başbuğ'un serbest bırakıldığını söylediler. Ben merak ediyorum, 'ben o davanın savcısıyım' diyen bu başçalan acaba utanacak mı" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, 17 Aralık operasyonuna ve haklarında yolsuzluk iddiaları bulunan bakanlara işaret ederek, ülkede yolsuzlukların üzerine gidecekleri sözünü verdi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında miting alanındaki kadınlara dikkati çekerek, "Çok sayıda kadın kardeşim var. Hepiniz hoş geldiniz. Size şundan borçluyum. Kadınlar bizim başımızın tacı, daha düne kadar kadının kılık kıyafeti üzerinden siyaset yapılıyordu. Yok başı açık, yok başı kapalı, buradan sesleniyorum, bütün kadınların benim başımın üzerinde yeri var" dedi.

Kadınlardan siyaseti temizlemelerini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ben her evde huzur, mutluluk olsun, her annenin çocuğu iş bulsun isterim. Anne çocuğuna iş bulacak, düğününü, derneğini yapacak, huzur içinde torunlarını kucaklayacak. Ben bunu isterim. Her anne çocuğunu okula güler yüzle göndersin, ben bunu isterim. Kadın-erkek eşitliği olsun, ben bunu isterim. Ben şuna inanırım, kadın temizlik demektir. Sadece siyasette değil, sokakta, caddede, evde, her yerde temizlik demektir. Bir yerde bir kirlilik varsa kadın önce gider orayı temizler. Şimdi kadınlardan isteğim, siyaseti de kirlilikten temizleyin. Onları şöyle bir temizleyin, temiz siyaset olsun."

"Davanın savcısıyım diyen utanacak mı?"

Mitingin sonunda, Ergenekon davasından tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tahliye edildiği bilgisini alan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ayın 30'unda bir tercih yapacağız, biri tarafta vatan evlatları var, öbür tarafta bakan evlatları var. Tercihi vatan evlatlarından yana kullanmaya hazır mısınız? Biz de hazırız. Bu arada arkadaşlarım mutlu bir haber verdiler. İlker Başbuğ'un serbest bırakıldığını söylediler. Ben merak ediyorum, 'ben o davanın savcısıyım' diyen bu başçalan acaba utanacak mı?"