Başçı konuştu, faizler düştü

MB Başkanı Erdem Başçı'nın, zamanlamasını PPK'nın belirleyeceği ölçülü faiz indirimleri olabileceği açıklamasıyla bono piyasasında faizler düştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Merkez Bankanı Başkanı Erdem Başçı'nın zamanlamasının PPK tarafından belirleneceği ölçülü faiz indirimleri olabileceği yönündeki açıklamasının desteğiyle tahvil/bono piyasasında faizler geriledi.

Başçı, Kayseri'de yaptığı açıklamada "Faiz indirimleri ne zaman başlar bunu PPK belirler ama ileride faiz indirimi yönünde ölçülü adımlar atılabilir; bunun zamanlaması çok önemli" dedi. Faizleri hızlı artırıp kademli olarak indirmenin daha yararlı bir yaklaşım olduğunu belirten Başçı, "Faiz indiriminin zamanlaması PPK tarafından tartışılacak ama büyük montanlı bir faiz indirimi beklenmemeli" dedi.

Başçı'nın açıklamaları öncesi güne yüzde 10.50 bileşik seviyesinden başlayan 24 Şubat 2016 itfalı gösterge tahvilde bileşik faiz işlem bazında kademeli olarak yüzde 10.34'e kadar geriledi.

Öte yandan bankacılar, TL ve TL cinsi yatırım araçlarının seçim sonuçlarının ardından başlayan yabancı girişleriyle pozitif ayrışma sürecin bugün de devam ettiğini ve düşüşte bu girişlerin de destek olduğunu  belirttiler.

Sabah 2.12 seviyesinin altına yatay seyir izleyen Dolar/TL ise 2.1220 liradan işlem görüyor.

Euro/TL ise 2.9130 seviyesinde yer alıyor.

 

Başçı, Başbakan'ın çağrısına ne yanıt verdi?