Başesgioglu Beşiktaş-Bursaspor gerginliğine son noktayı koydu

Devlet Bakanı, Demirören ve Yazıcı'yı kabul ederek geçen hafta maçta gösterdikleri olumlu davranıştan dolayı tebrik etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, aralarında gerginlik bulunan Beşiktaş ve Bursaspor kulüplerinin başkanları Yıldırım Demirören ve İbrahim Yazıcı'yı kabul ederek, geçen hafta sonunda oynanan maçta her iki takım yöneticilerinin gösterdikleri olumlu davranışlar nedeniyle teşekkür etti.

Başbakanlık toplantı salonunda gerçekleştirilen kabule Demirören ve Yazıcı'nın yanı sıra her iki kulubün yöneticileri de katıldı. Kabulde konuşan bakan Murat Başesgioğlu, geçen pazar günü oynanan Bursaspor-Beşiktaş maçında her iki takım yönetiminin göstermiş olduğu sorumluluk anlayışı ve sportmen davranışlarını tebrik ettiğini belirterek, "Gerek Beşiktaş, gerekse Bursaspor camiaları Türk futbolunun güzide camialarıdır. Geçmişte şu veya bu şekilde yaşanmış ve bu iki büyük camia arasında gerginlik yaratılmış olması her iki camianın da lehine değildir. Bu gerginliğin, husumetin devam etmesi büyük camiaların taşıyabileceği hususlar değildir. Her iki kulübün sergilediği örnek davranış diğer spor ve futbol kulüplerimize de örnek olmalı ve bu tür gerginlikler sona ermelidir" diye konuştu. Karşılaşmada, özellikle Bursaspor taraftarı ve yönetiminin göstermiş olduğu mükemmel evsahipliğinin bu sürece pozitif katkı sağladığına dikkati çekti.

Demirören ve Yıldırım 

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de kabuldeki konuşmasında, bu tür gerginliklerin giderilmesi konusunda bur kapı açıldığına dikkati çekerek, "İki kulübün yönetiminin de istemediği, fakat ne olduğu belli olmayan bir gerginliğin geçen hafta Bursa'da oynanan maçta son bulduğuna inanıyorum. Bursaspor Kulübü, Beşiktaş yönetimini en iyi şekilde ağırlamıştır. Bu toplantı şu anda bulunan gerginliklerin bitmesi için açılan bir kapıdır" değerlendirmesini yaptı.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı da konuyla ilgili olarak oluşturulan bu dostluğun daim olması dileğinde bulundu. Yazıcı, bakana böyle bir buluşmayı sağladığı için teşekkür etti.