Başı yine dertte

Fransa, Pakistan'a denizaltı satışından rüşvet alındığı ve kampanyada harcandığı skandalıyla sarsılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa'da, Pakistan'a denizaltı satışından rüşvet alındığı ve bu paranın 1995 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde kampanya için harcandığı yolundaki iddialar siyasi gündemi belirlemeye devam ediyor.

Eski başbakanlardan Dominique de Villepin, yarın söz konusu iddiaları soruşturan Savcı Renaud van Ruymbeke'ye ifade verecek.

De Villepin daha önce bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, denizaltı satışı sırasında alınan yasadışı komisyonlarla, cumhurbaşkanlığı kampanyasına mali destek sağlanmış olabileceğini ima etmiş ve Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi üstü kapalı suçlamıştı.

Muhalefetteki Sosyalist Parti ise parlamentoda konuyla ilgili tekrar soruşturma komisyonu kurulmasını istiyor.

Denizaltı satışından rüşvet alındığı iddiasıyla, Pakistan'ın Karaçi kentinde 2002 yılında meydana gelen ve 11 Fransız vatandaşını ölümüne yol açan terör saldırısı arasında bağlantı olduğu tezi, dönemin maliye bakanı olan şimdiki Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin ciddi bir şekilde başını ağrıtıyor.

Bombalı saldırıda ölen 11 Fransızın aileleri, Sarkozy'nin söz konusu iddialarla ilgili ifade vermesini istiyor. Fransa Anayasasına göre, dokunulmazlık zırhı nedeniyle cumhurbaşkanları ifade vermek üzere mahkemeye çağrılamıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir