Başına atılan tekme Ali İsmail'i öldürdü

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın Adli Tıp raporu tamamlandı. Raporda, Korkmaz'ın başına aldığı darbeler nedeniyle öldüğü, kullandığı ilaçların da ölümünü hızlandırdığı belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gezi Eylemleri sırasında 2 Haziran'da Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın Adli Tıp raporu tamamlandı. Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan ve mahkemeye gönderilen raporda; 

"Ali İsmail Korkmaz'ın 2 Haziran'da gerçekleşen darp olayına bağlı yaralanması ile 10 Temmuz'daki ölümü arasında illiyet bağı olduğu saptandı" açıklaması yer aldı.

Yine aynı raporda; kronik kalp damar ve kapak hastalığı bulunan Korkmaz'ın vücudunun birçok yerinde eskimozlar bulunduğu belirtildi. Ayrıca beynin sağ kesiminde hassasiyet, sıyrık ve ödemlerin bulunduğu; boyun ve yüzdeki kemik kırıklarının yaşamını tehlikeye soktuğu saptandı. 

Ölümün beden travmasına bağlı kafatasındaki kemik kırıkları ve yaygın yumuşak doku yaralanması ile birlikte beyin kanaması ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana gelmiş olduğu ifade edildi. 

Raporun sonunda da, Korkmaz'ın kullandığı ilaçların darp eylemi sonucu meydana gelen beyin kanaması oluşumunu kolaylaştırıcı ve kanamayı arttırıcı etkisiyle, ölümün meydana gelmesinde katkısının olduğu" açıklandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir