”Başkanlık sistemiyle ilgili kararı Meclis verecek”

Meclis Başkanı Şahin, başkanlık sistemiyle ilgili olarak, "Bu konuda 'iyi olur, gelmelidir' diye bir beyanımı beklemeyin" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin başkanlık sistemine geçip geçmeyeceğinin, ne zaman geçeceğinin kararını TBMM'nin vereceğini belirterek, "Bu konuda 'iyi olur, gelmelidir' diye bir beyanımı beklemeyin" dedi.

Şahin, gazetecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarını anımsatması üzerine, bu sistemin teorik olarak uzun süredir Türkiye'de tartışıldığını, Erdoğan'ın da bu açıklamalara katıldığını söyledi.

TBMM Başkanı Şahin, "Türkiye böyle bir sisteme geçer mi ne zaman geçer, bütün bunların kararını TBMM verecektir. Sayın Başbakan'ın görüşü, şahsi bir değerlendirmesidir diye düşünüyorum. Bunları ileri aylarda veya yıllarda değerlendiririz. Benim bu konuda 'iyi olur, gelmelidir' diye bir beyanımı beklemeyin" diye konuştu.

Aynı yöndeki bir başka soruyu yanıtlarken Şahin, tartışmalara saygıyla yaklaştığını ifade etti. Şahin, "Olumlu veya olumsuz yönlerini değerlendirmiş değilim. Türkiye'ye ne getirir, ne götürür, başka ülkelerdeki örneklerinin mahsuru var mı faydalı yanları nedir, olumsuz yanları nedir, bütün bunları değerlendirmek gerekir. Bunların sonucunda bir karar vermek daha isabetli olur diye düşünüyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir