Başkent Doğalgaz'ın ödemesi yine yapılmadı

Karamehmet - Kazancı ortaklığı, özelleştirme ihalesini kazanmalarına rağmen ödemeyi yapmadılar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Mehmet Emin Karamehmet ile Mehmet Kazancı, dün saat 17.30'da dolan süre içinde ihalesini kazandıkları Başkent Doğalgaz için ödeme yapmadı. İhalenin iptali ve 92.5 milyon $'lık teminatın yanması gündemde.

Başkent Doğalgaz'da devir, dün mesai saati bitimine kadar gerçekleşmedi. Davalık olan ortaklar Mehmet Emin Karamehmet ile Mehmet Kazancı, Başkent Doğalgaz A.Ş. ihalesinde uzatma süresine rağmen dün de 1 milyar 211 milyon dolar tutarındaki ödemeyi yapmadı. İhale şartlarına göre ödemenin belirlenen süre içinde yapılmaması halinde 92.5 milyon dolarlık teminat yanacak. Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, önceki gün yaptığı açıklamada ödeme yapılmaması durumunda paranın irad kabul edileceğini, ihalenin de iptal edileceğini duyurmuştu.

Kazancı-Karamehmet ortaklığına ait MMEKA şirketi, Ağustos 2010'da gerçekleşen Başkent doğalgaz A.Ş.'nin devralınma sürecinde, devir süresini uzatmak için ilave iki ayrı teminat yatırdı. 4 Mayıs'ta da parayı yatıramayınca son olarak 9 Mayıs'a kadar kadar süre verilmişti. MMEKA'nın dün Başkent Doğalgaz'ı devralamamasının ardından ikilinin 2 milyar 990 milyon dolar ile kazandıkları Boğaziçi elektrik Dağıtım ile 1 milyar 910 milyon dolarla kazandıkları Anadolu Yakası elektrik Dağıtım A.Ş. ihalelerinin de gelecekleri merak ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir