Başkent Gaz için alternatifimiz var

Enerji Bakanı Yıldız, MMEKA şirketinin Başkent Gaz için 1,2 milyar doları yatırmamasının ardından alternatif çözümler ürettiklerini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MMEKA şirketinin Başkent Gaz'ın devri için gereken yaklaşık 1,2 milyar doları yatırmamasının, Türkiye'nin dışarıya olan borçlarını ödemede sıkıntı oluşturmayacağını ifade ederek, "O ihaleden 1,2 milyar dolar gelir oluşmuştu. Madem ki ödenemiyor, alternatif çözümleri ertesi gün ürettik. Bizim taahhütlerimizi yerine getirmeme gibi bir ihtimal dahi olamaz. Böyle bir şey yok" dedi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunan Bakan Yıldız, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Yıldız, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin (Başkent Gaz) özelleştirme ihalesi sonrasında MMEKA şirketinin devir için gereken 1 milyar 211 milyon doları yatırmadığının hatırlatılması üzerine, Başkent Doğalgaz şirketinin özelleştirmesiyle ilgili teklif veren firmanın ödeme yapamaması karşısında devletin, oturup kalmayacağını, mutlaka alternatif çözümlerini üreteceğini bildirdi.

Yıldız, ödeme yapılmadığı günün hemen ertesi sabah, bakanlıktaki uzmanlara bu yönde talimatlar verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Çok fazla alternatifimiz var. Biz planlarımızı ona göre yapmıştık. Hemen B planını yürürlüğe soktuk. Bizim ödemelerimizle alakalı bir sıkıntı yok.

Tabii ki, hem kamu hem özel sektör, belirlenen bir strateji için, belirlenen politikalar dahilinde üzerine düşenleri yapmalıdır ki, sektör daha sıhhatli, daha sağlam ilerleyebiliyor olsun. Özelleştirme ihalelerine girip de ödemesini yapan çok firmalarımız var.

Hangi nedenlerle ödeme yapılamadı, ben tam bilemiyorum ama, bu ayın sonunda yine aynı grubun elektrik dağıtım hizmetleriyle alakalı ödeme günü geliyor. Ben orada bu hassasiyetin ön plana konulacağına inanmak istiyorum. Elektrik dağıtımlarıyla alakalı farklı bir çözüm yoluna gidilmemesini temenni ediyorum. Ama buna rağmen bir sıkıntı olursa, bizim B, C planlarımız var. AK Parti hükümetleri hiçbir problem karşısında çözümsüz değildir, mutlaka farklı çözümleri vardır. Biz de bununla alakalı çözümlerimizi hazırladık, herhangi bir sıkıntı yok."

Bu konularda ilginizi çekebilir