Başkent'te askeri araca pusu

Eskişehir yolunda, saat 7.40 sularında askeri aracın geçişi sırasında patlama da 3 araç hasar gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara'da  Eskişehir Yolu ODTÜ ormanlık arazisinin yola yakın kesiminde bulunan ağaçların arasında, bir askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada, yoldan geçen 3 arac hasar görürken ölen ya da yaralanan olmadı.

Edinilen bilgiye göre, Eskişehir yolunda, bir askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi, ambulans ve itfaiye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Eskişehir yolunda askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamaya bir ses bombasının neden olabileceğini düşündüklerini söyledi.

Patlamanın olduğu bölgeye gelen Çatalkaya, burada Terörle Mücadele Şube Müdürü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ile incelemelerde bulundu.

Çatalkaya, basın mensuplarının sorusu üzerine, patlamaya bir ses bombasının neden olabileceğini düşündüklerini belirtti.

Görgü tanıklarından Emre Hakkan, patlamanın saat 07.40 sularında, askeri aracın geçişi sırasında meydana geldiğini söyledi.

Arada sivil araç bulunması nedeniyle askeri aracın fazla bir hasar görmediğini ifade eden Hakkan, bölgenin, askeri personelin servis araçlarına inip bindiği yer olduğunu kaydetti.

Patlama nedeniyle 4 otomobilde maddi hasar meydana geldiği, araçlarda bulunan bir kişinin, olay nedeniyle şok geçirerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

ODTÜ arazisinde düzenek bulundu

Askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamanın olduğu bölgede, bir akü ile 50 metrelik kablodan oluşan düzenek bulundu.

İncelemeler sırasında, ODTÜ arazisi içinde bir akü ile 50 metre uzunluğunda kablodan oluşan bir düzenek bulundu.

Bu arada, patlamanın etkisiyle 50-60 cm çapında bir çukurun oluşmasına neden olan bombanın türünün belirlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Güvenlik güçlerinin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir