Başkentte okullar taşınıyor

İlkokullar ve ana sınıfları dışındaki diğer eğitim kurumları şehirde oluşturulacak kampüslere taşınacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ilkokullar ve ana sınıfları dışındaki diğer eğitim kurumlarının şehrin doğu, batı, kuzey, güney taraflarında oluşturulacak kampüslere taşınacağını bildirdi.

Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi kapsamında, Ankara Valiliği ile Söğütözü İnşaat adına Salih Bezci ile 32 derslikli bir okul binasının yapımına yönelik protokol imzalandı.

Makamında, aynı zamanda ATO Başkanı da olan Bezci, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ile bir araya gelen Ankara Valisi Yüksel, okul protokollerine yönelik çalışmaları kararlılıkla yürüttüklerini söyledi.

Vali Yüksel, ilkokullar ile ana sınıflarının şehir içinde bırakılacağını ve diğer eğitim kurumlarının doğu, batı, kuzey, güney akslarına metro sistemleri ile önümüzdeki yıllarda taşınacağını söyledi. Yüksel, bir okullar şehri alanında 30-50 okul bulunacağını, onun içinde yüzme havuzları, alışveriş merkezleri, sağlık üniteleri olcağını açıkladı. Yüksel, her istikamete sabah metro araçlarıyla birkaç bin öğrenci götürüp, akşam tekrar şehre döndürmeyi amaçlayan, yeni anlayışa kavuşturacak çok önemli bir projeyi tartışacağız."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ise kampüsler konusunda belediye olarak başta alt yapı olmak üzere katkı vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Gökçek, söz konusu projenin hayırseverlerin de yardımı ile kısa sürede tamamlanması temennisinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir