Başörtüsü açıklaması: Provokasyon olabilir

Bakan Avcı, ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasıyla ilgili "5. sınıf itibariyle isteyen öğrenciler uygulamadan yararlanabilecek. Provakasyon bekliyorum. Anaokuluna bile çarşaflı öğrenci sokup fotoğraf çekenler olur" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilkent Oteldeki "Medya Okuryazarlığı Dersi Tanıtım Toplantısı ve Yenilikler Paneli"ne katıldı. Avcı, panel sonrası ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasıyla ilgili sorulara cevap verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikteki başı açık ibaresinin kaldırılmasına ilişkin bir soru üzerine, "5. sınıf itibarıyla isteyen öğrenciler bu uygulamadan yararlanabilir" dedi. 

Avcı, "Gelen talepler doğrultusunda bu uygulamanın kapsamı genişletildi. Ama tabi anaokulu, ilkokulda geçerli değil. İmam hatip ortaokullarında zaten uygulanıyordu. 5. sınıf itibariyle isteyen öğrenciler bundan yararlanabilecek" dedi.

Uygulamaya ilişkin provokasyon beklentisi içinde olduğunu söyleyen Bakan Avcı,  "Anaokuluna bile çarşaflı öğrenci sokup fotoğraf çekenler olur. Daha önce örnekleri olduğu gibi bu tür provakasyonlar bekliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir