Batman'da polise ateş açıldı

Batman'daki eyleme müdahale eden polislere ateş açılması sonucu bir polis memuru yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN/BATMAN - Batman'da, belediye önünde çıkan olaylarda bir polis memuru ve bir vatandaş silahla yaralandı. Polis memuru ve vatandaş, hastanede tevadi altına alındı. 

Güneydoğu'da YSK'nın 12 bağımsız adayın adaylığını iptal etmesi sonucunda başlayan gerginlik giderek tırmanıyor. Protestolar devam ederken Muş'ta bir bankada molotof kokteyli atılması sonucu yangın çıkarken Batman'da bir polis memuru yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bağımsız milletvekili adaylarına ilişkin kararını protesto etmek için Batman Belediyesi önünde toplanan grup, polise taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı.

Güvenik güçleri gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulundu. Olaylar sırasında silahla açılan ateş sonucu polis memuru Hamdi Gök ile Mehmet Ali Gültekin yaralandı.

Vücuduna 3 kurşun isabet eden polis memuru Gök, Medical Park Batman Hastanesi'nde ameliyata alındı. Mehmet Ali Gültekin ise Batman Bölge Hastanesine tedavi altına alındı.

Kent merkezindeki izinsiz gösterilere polisin müdahalesi sürüyor.

Bankayı ateşe verdiler

Van'da, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayı protesto eden grup, bir banka şubesine molotofkokteyli attı.

Alınan bilgiye göre, Bismil'de dün çıkan ve İbrahim Oruç'un ölümü ile sonuçlanan olayı protesto etmek bahanesiyle Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan grup, bir bankanın Van şubesine molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı.

Polisin biber gazı ve basınçlı su kullanarak müdahalede bulunduğu göstericiler, ara sokaklara dağıldı. Olaylarda, ilk belirlemelere göre, 7 kişi gözaltına alındı.

Bu arada, camları kırılan banka şubesinde ve caddede park halinde bulunan bir araçta molotofkokteyli atılması sonucu yangın çıktı. İtfaiye ekipleri ve polislerin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürülürken, bankada mahsur kalan ve dumandan etkilen biri hamile kadın 3 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, camları kırılan bankada herhangi bir yağmalama yaşanmaması için çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.

Olaylar devam ediyor.

Muş'ta YSK protestoları

Muş'un Malazgirt ilçesinde Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayının adaylıklarının iptaline ilişkin kararını protesto eden grup, polise molotofkokteylli ve taşlı saldırıda bulundu.

BDP İlçe Başkanlığı binası önünde bir araya gelen ve aralarında BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Demir Çelik'in de bulunduğu grup, buradan Özgürlük Meydanı'ndaki "demokratik çözüm çadırına" kadar yürüyüş yaptı.

BDP İlçe Başkanı Takyettin Özkahraman'ın basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapan gruptan, polise taş atıldı. Bunun üzerine müdahalede bulunan polise, göstericiler molotofkokteyli atarak karşılık verdi. Çıkan olaylarda, iki gösterici yaralandı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Boztepe ve Malazgirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Balcı'nın göstericilerle yaptığı görüşmelerin ardından olaylar sona erdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir