BauMax'ın 3'üncü mağazası İzmir'e

Avusturya merkezli yapı malzemeleri firması, Türkiye'de 3'üncü mağazasını İzmir'de açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR  - Avusturya'da 35 yıl önce kurulan yapı marketi bauMax, geçen yıl girdiği Türkiye pazarındaki üçüncü mağazasını, Samsun ve İzmit'in ardından İzmir'de açtı.

Bornova'da, 15 bin metrekarelik satış alanıyla Ege'nin en büyük yapı marketi olma özelliğini taşıyan bauMax İzmir, Türkiye'de uzun vadede 30 markete ulaşmayı hedefliyor.

Mağazanın açılışı dolayısıyla düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan bauMax AG Yönetim Kurulu Başkanı Martin Essl, şirket hakkında bilgi verdi, Türkiye pazarını değerlendirdi.

Essl, Türkiye'deki ilk mağazalarını bir yıl önce Samsun'da açtıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Yeni açtığımız her market için 50 milyon liralık yatırım gerçekleştiriyoruz. 10 yıl içinde Türkiye'de minimum 30 markete erişmeyi planlıyoruz. 2023 yılı sonuna kadar Türkiye'de iyice büyümeyi, Anadolu da dahil olmak üzere 50 markete ulaşmayı hedefliyoruz."

Önümüzdeki aylarda Bodrum ve Ankara'da, 2012'de İstanbul'da mağaza açarak büyümeye devam edeceklerini belirten Essl, önümüzdeki dönemde İzmir'deki mağaza sayını artıracaklarını bildirdi.

Verilen bilgiye göre, girdiği her ülkede ulusal ve yerel tedarikçileri destekleyen bauMax, Türkiye marketlerindeki ürünlerin yüzde 75'ini Türkiye'den sağlıyor.

BauMax uluslararası bir firma olmakla birlikte girdiği her ülkede, ürün ve hizmet seçimini yaparken ülkenin ve de bölgenin istek ve ihtiyaçlarını dikkate alıyor. BauMax her ne kadar "kendin yap" felsefesinin öncülerinden bir yapı market olsa da tamirat ve tadilat işleriyle uğraşmak istemeyenlere vereceği hizmetlerle destek oluyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir