Bayındırlık Bakanlığı, mimar, mühendis ve şehir plancısı alacak

Bakan Demir, 2010 yılında 400'ün üzerinde mimar, mühendis ve şehir plancısı alacaklarını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİTLİS - Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, 2010 yılında 400'ün üzerinde mimar, mühendis ve şehir plancısı alacaklarını belirtti.

AK Parti Bitlis İl Başkanlığınca düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Bitlis'e gelen Bakan Demir, ilk olarak Vali Nurettin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Bakan Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlık olarak yeni bir değişim ve dönüşüm içerisine girdiklerini belirterek, bu anlamda büyük mesafe alındığını söyledi.

Bayındırlık müdürlüklerinin teknik kapasitelerini artırmak için çalışmalara başlandığını anlatan Bakan Demir, şöyle konuştu:

"Bu yıl 400'ün üzerinde mimar, mühendis ve şehir plancısı alacağız. Alacağımız personellerle binalarımızı kalite yönünden inceleyeceğiz. Müdürlüklerimizdeki çalışanlarımızın yaptığı işleri, mühendisliğin en son teknikleriyle uygulayan ve yapan hale getirme noktasında büyük bir mesafe aldık. Bitlis'e de bu yıl 8 mühendis atandı, 8 kişi daha atayacağız. Bu atamalarla Bitlis en fazla eleman gönderdiğimiz illerin başında geliyor. Eksikliklerimiz varsa bunları da gidereceğiz."

Bitlis'te yeni yapılacak hükümet konağının ihalesinin yapılacağını ve Ramazan ayında inşaat çalışmalarının başlatılacağını vurgulayan Demir, son yıllarda yapılan hizmetlerle Bitlis'te önemli yatırımlara imza atıldığını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir