Baykal değişim ve uzlaşma dedi

Kılıçdaroğlu, "Partinin kendi kültürüne uygun olarak kendi felsefesine, kendi tarihsel geçmişine uygun olarak bir aday üzerinde uzlaşılırsa bu adaya Sayın Baykal da destek verecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın kendisine, partinin tabanının ve yöneticilerinin uzlaşacağı bir adayın çıkması halinde onu destekleyeceğini ifade ettiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın Beysukent'teki evinde gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, uzun ve yararlı bir görüşme yaptıklarını, yalnız son günlerdeki gelişmeleri değil ülke gündemine ilişkin değişik konuları da değerlendirdiklerini belirtti.

Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Baykal'ın kendisine, partinin tabanının ve yöneticilerinin uzlaşacağı bir adayın çıkması halinde onu destekleyeceğini ifade ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın CHP'de değişim ve uzlaşmadan yana olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Eğer bir değişim ve uzlaşma olursa, uzlaşmanın özelikle altını çizdi Sayın Genel Başkan, çünkü bu süreçte parti içinde bir çatışmanın, bir ayrışmanın doğru olmadığını, eğer uzlaşmayı parti kadroları sağlarsa bu bağlamda kendisinin de destek vereceğini ifade etti. Kendisinin sorumluluğunun da bu bağlamda önemli olduğunu ifade etti. Ben de kendisine teşekkür ettim."

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin "aday mısınız" soruları üzerine de "Arkadaşlar, partinin yönetim kadrolarında bir uzlaşmanın bir birlikteliğin olmasını Sayın Baykal özellikle vurguladı. Bu çerçevede partimizin sayın yöneticilerinin üst kadroların, partinin tabanıyla tavanı arasında bir uzlaşmanın olması gerektiği ifade edildi. Bunlar tabii önemli. Biz bu süreçte bir çatışma, bir ayrışma olmasını istemiyoruz. Eğer partinin kendi kültürüne uygun olarak kendi felsefesine, kendi tarihsel geçmişine uygun olarak bir aday üzerinde uzlaşılırsa bu adaya Sayın Baykal da destek vereceğini ifade etti."

Baykal-Kılıçdaroğlu görüşmesi yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü. Görüşmeye basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Kılıçdaroğlu, açıklama öncesinde Baykal'a destek için Angora Evleri'nin önünde açlık grevi yapan CHP'li gençleri ziyaret etti. Bu sırada görüntü almak isteyen basın mensupları arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Tekin: Örgütün talebini Baykal'a aktardım

Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Deniz Baykal'ı Angora Evleri'ndeki konutunda ziyaret etti.

İstanbul İl Başkanı olarak, iki gün önce İstanbul ilçe başkanları ve belediye başkanları ile yaptığı toplantının sonucunu Baykal'a aktardığını ifade eden Tekin, şunları söyledi:

"Bu çerçevede konuşmalarımız oldu. Örgütlerimizin Baykal'ın tekrar görevine dönmesi ve kurultayda aday olması talebini ilettik. Bu talebi ilettiğimizde genel başkanımız, daha önce olduğu gibi 'yeni bir arayışa ben de katkı sunmak istiyorum' dedi. Konuşmalarımız bu çerçevede oldu."

Gazetecilerin "Aday ismi gündeme geldi mi?" sorusu üzerine Tekin, "Bir aday tartışması olmadı. Elbette kurullar kendi içinde bu konuşmaları yapacak. Ancak, aday arayışındansa İstanbul İl Başkanı olarak örgütümüzün talebini Baykal'a aktardım" dedi.

Tekin, Baykal'ın, genel başkan adaylığı için grup başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ismine nasıl baktığının sorulması üzerine, "Baykal'ın kafasında herhangi bir isim söz konusu değildir. Arkadaşlarımıza, 'Kendi aranızda bir uzlaşma sağlayın' talimatı var. Baykal, 'şu aday olsun, bu aday olsun' diyecek durumda değil. Kurullarımız, parti üst düzey yöneticileri bu çerçevede bir çalışma yapacak. Sayın Genel Başkanımız bu konuda 'her türlü katkıyı sunmaya hazırım' dedi" diye konuştu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir