Baykal ilk kez evinden çıktı

İstifasının ardından ilk kez evinden çıkan Baykal, açlık grevi yapan CHP'li gençlerin gençlerden grevi bırakmalarını istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP genel başkanlığından istifa eden Deniz Baykal, açlık grevi yaparak göreve dönmesini isteyen CHP'li gençlerden grevi bırakmalarını istedi.

İstifasının ardından ilk kez evinden çıkan Baykal, konutunun bulunduğu sitenin önüne çadır kurarak açlık grevi yapan CHP'lileri ziyaret etti.

CHP'li gençlere teşekkür eden Baykal, şunları söyledi:

"Burada bulunabilirsiniz, pankartlar asabilirsiniz, düşüncelerinizi söyleyebilirsiniz ama lütfen derhal açlık grevine son verin. Böyle bir siyaset anlayışını desteklemek istemiyoruz. Sizden rica ediyoruz, arkadaşlarınızla oturun, aranızda bir değerlendirme yapın ve bunu uzatmayın. Buradaki eyleminizi demokratik bir şekilde sürdürebilirsiniz. 

Ben bu desteğinizi çok büyük bir ödül olarak görüyorum, eksik olmayın. Sizlerin gönülden böyle bir hareket sergilemiş olmanız benim için çok önemli. Partimiz için, Türkiye'nin geleceği için çok önemli. Sizlerin, bize sahip çıkmanın ötesinde Türkiye'ye sahip çıktığınızı görüyorum. Partiye sahip çıktığınızı görüyorum ve bununla da iftihar ediyorum. Her birinizi yürekten kutluyorum, hepinizden Allah razı olsun ama ne olur şu açlık grevini bitirin."

Baykal'ın açlık grevini bitirme çağrısına gençler, "İnadına Baykal, inadına sol" sloganı atarak karşılık verdiler. 

Ziyaretin ardından CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın otomobiline binen Baykal, eski CHP milletvekillerinden Oya Araslı'nın annesinin cenaze törenine katılmak üzere Kocatepe Camisi'ne gitti. Baykal, güzergah boyunca kendisini izleyen kameraman ve foto muhabirlerine araçtan el salladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir