”Baykal kenara çekilip hatıralarını yazsın”

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Baykal'ın memlekete yapacağı en büyük iyiliğin, kenara çekilip hatıralarını yazmak olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

VAN - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın memlekete yapacağı en büyük iyiliğin, kenara çekilip hatıralarını yazmak ve torunlarını sevmek olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları için Van'a gelen Milli Eğitim Bakanı Çelik, AK Parti İl Seçim Bürosu'nda partililere hitap etti.

Van Belediyesi'nin 5 yılda yaptığı hizmetlere değinen Bakan Çelik, AK Parti'nin şefkatli bir yönetim anlayışıyla halka hizmet ettiğini söyledi. Çelik, "Bizim yönetimimiz fakirini fukarasını, hastasını zayıfını gözeten, onlara yardım eli uzatan, insana şefkatle yaklaşan bir yönetimdir" dedi.

Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye için gecesini gündüzüne kattığını ve yalnızca Türkiye'deki illeri değil, birçok ülkeyi de gezdiğini bildirerek, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız bildiğiniz gibi bugün Batum'a gitti. Gürcülerle bir anlaşma yaptık. Eskiden bütün komşularımızla Türkiye kavgalıydı. Bize ilkokuldan itibaren öğrettikleri, 'Türkiye'nin üç tarafı denizlerle dört tarafı düşmanlarla çevrilidir, tüm komşular düşmandır' anlayışı biz iktidara gelince değişti. Biz dedik ki Suriye, İran, Irak, Bulgaristan, Gürcistan, Ermenistan, Yunanistan, Azerbaycan bizim düşmanlarımız değil, komşularımızdır. Biz iktidara gelinceye kadar tüm komşularımızla ticaret hacmi yüzde 6'ydı, şimdi ise yüzde 30 oldu. Yani ülkemizin dış ticaret hacmi yüzde 500 arttı."

Halkın avukatı biziz

Konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştiren Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan açılıştan açılışa koşarken, memleketin tozlu yollarında toz yutarken, Sayın Baykal Antalya'da kulaç atıp yüzüyor ya da Oran'da sabah yürüyüşü yapıp keyfine bakıyor. Deniz Baykal kalkıp, 'Ben Ergenekon'un avukatıyım' diyor ve kendini halkın da avukatı sayıyor. Sayın Baykal, Ergenekon halkın lehine kurulan bir örgüt müdür ki sen onun avukatı olunca halkın avukatı oluyorsun. Halkın avukatı biziz Sayın Baykal, halk kime oy vereceğini kime vekaletname vereceğini çok iyi biliyor. Her seçimde halk oylarıyla Sayın Deniz Baykal'ı alt ediyor mu? Oy verme vekaletname anlamına gelmiyor mu? Peki yıllar yılıdır bu halk Deniz Baykal'a vekaletname vermiş mi? Baykal'ı Başbakan yapacak oyu vermiş mi? Hayır vermemiş. O zaman bu da demek oluyor ki Deniz Baykal halktan vekaletname alamamış bir siyasi parti lideridir."

Baykal'ın 70 küsur yaşına geldiğini söyleyen  Çelik, "Ben Deniz Baykal'ın yerinde olsam kenara çekilir hatıralarımı yazarım, torunlarımı severim. Sayın Baykal'ın bu yaştan sonra memlekete yapacağı en büyük iyilik budur" diye konuştu.

Yetim hakkını yedirmedik

Çelik, tüyü bitmemiş yetim hakkını şimdiye kadar kimseye yedirmediklerini, bundan sonra da yedirmeyeceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Biz çetelerle, baronlarla, haramilerle, eşkıyalarla mücadele ediyoruz. AK Parti'yi sevmeyenler, Sayın Başbakanımızın arkasından atıp tutanlar genellikle elinizi halkın cebinden çekin diye ellerine vurduklarımızdır. Ama onların ellerine ve ensesine hukuk yoluyla vurmaya devam edeceğiz. Eğer siz kurda merhamet ederseniz, kuzuya zulmetmiş olursunuz. Biz masum halkımıza kasteden o kurtlara kesinlikle meydan vermeyeceğiz."