Baykal: Köşkteki toplantı kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırıdır

CHP lideri, Gül'ün verdiği yemeğe ilişkin olarak, "Yargı organlarının başkanlarının iktidar ile buluşturulması kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı ilkesine aykırıdır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Baykal'ın başkanlığında toplandı.

Toplantıda yerel seçimlere yönelik aday belirleme çalışmaları ile gündemdeki konular ele alındı.

Alınan bilgiye göre, Genel Başkan Baykal, toplantıda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugün verdiği yeni yıl yemeğini değerlendirerek, yemekte yargı organlarının başkanlarının iktidar ile yakılaştırılmaya çalışıldığını savundu.

Bunun yanlış bir tavır olduğunu ifade eden Baykal,  bağımsız ve tarafsız olması gereken yargının iktidarla bir araya getirilerek Anayasa'nın kuvvetler ayrılığı ilkesi açısından tartışmalı bir durumun yaratıldığını ileri sürdü.

''Anayasa'daki kuvvetler ayrılığı prensibi açısından tartışmalı bir yemek olduğu'' değerlendirmesinde bulunan Baykal, yargı organlarının başkanlarının iktidar ile buluşturulması girişiminin siyaset tarihinde ilk kez yaşandığına dikkati çekti. Baykal, ''Yargı organlarının başkanlarının iktidar ile buluşturulması kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı ilkesine aykırıdır. yargı organlarının iktidara mesafeli olması gerekir'' dedi.