”Baykal yıllarca solun önünü tıkadı”

"Sırça köşklerden çıkmayan bazı liderlerin", illerde toplama kalabalıklarla mitingler yaptığını öne süren Sezer, kendisinin belde belde, ilçe ilçe, il il dolaşarak halkın sorunlarına yerinde çözüm aradığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye'de en başarılı belediyelerinin "DSP'li belediyeler" olduğunu kaydetti.

Denizli'nin Çardak ilçesi ve Pınarkent beldesinde vatandaşlara hitap eden Sezer, Eskişehir ve Ordu'nun DSP'li belediyeler tarafından yönetildiğini ve "dünya şehri" olduğunu anlattı.

DSP'li başkanlar tarafından yönetilen belediyelerin, "yıldız gibi" parladığını belirten Sezer, "DSP'li belediyelerin en başarılı belediyeler olması tesadüf değil. Çünkü, DSP'li adaylar, düzgün, dürüst adaylar. Pınarkent adayımız Cemal Deli gibi. Halktan yana. Hizmet için projeleri olan adaylar. O projeleri hayata geçirmek için vizyonu ufku olan adaylar. Gücü olan adaylar" dedi.

"Sırça köşklerden çıkmayan bazı liderlerin", illerde toplama kalabalıklarla mitingler yaptığını öne süren Sezer, kendisinin belde belde, ilçe ilçe, il il dolaşarak halkın sorunlarına yerinde çözüm aradığını söyledi.

Sezer, şöyle dedi:

"İşsizlik milletin belini büken bir yara oldu. Kaldırılamaz durumda. Her gün binlerce kişi işsizlerin arasına katılıyor. Var olan iş imkanları daralıyor. Biz bunu Başbakan'a söylediğimizde 'Amerika'da da işsizlik var' buyuruyorlar. Bana ne Amerika'daki işsizlikten. Sen Amerika'nın Başbakanı mısın? Kartvizitinde Türkiye Başbakanı yazıyor. Bu ülkenin işsizliği ile uğraşacaksın. İşsizliği çözemezsen gideceksin. Sen gitmezsen halk gönderir. 6 yıldır milletin derdini unuttun."

Hükümetin, krizle ilgili önlem paketiyle vatandaşa, "Ekmek yiyemiyorsan, pasta ye" dediğini ileri süren Zeki Sezer, ekmek alamayan vatandaşın otomobil almak için sıraya giremeyeceğini ifade etti.

"Birileri ısrarla Baykal'ı alternatif gibi öne sürüyor"

Başbakan Erdoğan'ın karşısına "birlerinin ısrarla Deniz Baykal'ı çıkardığını" dile getiren Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri inatla Baykal'ı alternatif gibi sunmaya çalışıyor. Yıllarca Baykal, bu milletin de solun da önünü tıkadı. Millet, 'alternatif Baykal ise almayayım' diyor. Yine alternatif olarak sunuyorlar. Baykal'a da Erdoğan'a da 'dur' deme zamanı. Ders verme zamanı. 29 Mart bunun için iyi bir fırsat. Bu kayıkçı kavgasına bir son vermek lazım. Türkiye'yi belde belde dolaşıyorum. Millet kayıkçı kavgasından bıkmış. Televizyonlar inadına Erdoğan'ın karşısına Baykal'ı çıkarsalar da millet gücünü DSP'de birleştiriyor. 29 Martta bunu görecekler."