Baykam, hükümeti sorumlu tuttu

Bedri Baykam kendisine yapılan saldırın meczup değil siparişle yapıldığını savundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ressam Bedri Baykam, kendisine bıçaklı saldırıda bulunan kişiyle ilgili, ''Bu kişi meczup değil, bu işi siparişle almış. Bunun farkındayım'' dedi.

Baykam, tedavi gördüğü Maslak Acıbadem Hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, bugün kendisinin doğum günü olduğunu söyledi. Doğum gününü başka türlü kutlamak istediğini ifade eden Baykam, ''Ama doktorlarım dedi ki 'Senin doğum günün artık 18 Nisan'. O kadar tehlikeli ve ağır bir ameliyatı, başarıyla gerçekleştirdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Toplantı çıkışında otoparka yöneldiğini, yanına yanaşan ve sanat muhitinden olmayan bir kişinin, kendisine, ''Bedri Bey ben de Taksim'e gidiyorum, sizinle gelebilir miyim?'' dediğini aktaran Baykam, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Asistanım Tuba'nın yanında parası yoktu, ona taksi parası verdim. Diğer asistanım Tuba ile bagaja dosya koyuyorduk, birden arkamdan sağ yandan, sanki biri bana korkunç derecede şiddetli bir yumruk vurdu. Ben herhalde çoktandır görmediğim bir arkadaşım eşek şakası yapıyor diye düşündüm. Baktım ki karşımda bıçaklı bir adam. Birden o anda bağırmaya başladım. Bir dakika içinde oluşan bağırışmalar ve çığlıklar..."

Başbakan'dan diplomatik ziyaret bekledim

İdeolojik olarak karşı tarafta olan insanların kendisini aramadığına dikkati çeken Baykam, bu durumun Türkiye açısından kendisini üzdüğünü vurguladı. Baykam, şunları ifade etti:

''Ülkede herkes demokrasiden, hoşgörüden bahsediyor, biz maalesef Türkiye'yi gere gere bu hale geldik. Şimdi itiraf edeyim, Sayın Başbakan'dan en az diplomatik bir geçmiş olsun beklerdim. Benim fikirlerimi hiç sevmese, benim fikirlerimden en uçta siyaset yapıyor olsa bile bir 'Geçmiş olsun Sayın Baykam' diye bir kuru telgraf gönderebilirdi.Aydın, sanatçı, Atatürkçü, herkesin sağlığından, herkese yapılabilecek her türlü saldırıdan, üzerine basa basa söylüyorum, şu anda, ben bu Hükümeti sorumlu tutuyorum. 12 Haziran'dan sonra hangi hükümet kazanırsa, o hükümeti sorumlu tutuyorum.''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün ziyaretinde hangi konuların konuşulduğuyla ilgili soruya Baykam, ''Geldiğinde daha ayaklanmamıştım, çok nazik davrandı. Olayı lanetledi. 'Akıl almaz bir şey' dedi. Çok güzel, nazik bir ziyaret oldu'' yanıtını verdi.

Toplantıya, Baykam'ın eşi Sibel Baykam, ''İnsanlık Anıtı''nın heykeltıraşı Mehmet Aksoy, eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, oyuncu Levent Kırca da katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir