Bayram dönüşünü son güne bırakmayın!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik kazalarının bayramların neşesini kaçırdığını vurguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  – Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik kazalarının bayramların neşesini kaçırdığını belirterek, 24-29 Temmuz tarihlerinde 137 kişi ölürken, 702 kişinin yaralandığını vurguladı. 

Palandöken, "Dönüşlerinizi son güne bırakmayın, sıcak havada yola çıkmayın" uyarısında bulundu. 

TESK Genel Başkanı Palandöken yaptığı yazılı açıklamada Ramazan Bayramı öncesi ve 3 günlük tatil bilançosunun ağır olduğunu, bayrama değil adeta ölümü gidildiğini vurguladı. Binlerce kişinin bulundukları şehirlerden uzaklaşarak bayram ziyareti ve tatil yapmak için yola çıktığını vurgulayan Palandöken, 24 Temmuz’dan itibaren yola çıkan tatilcilerin karıştıkları kaza haberleri ile yolların adeta kan gölüne döndüğünü belirtti. Trafik canavarının yine iş başında olduğunu dile getiren Palandöken şunları kaydetti: 

"Geçen yıl Ramazan Bayramı tatili süresince ülke genelinde meydana gelen kazalarda 86 kişi yaşamını yitirirken bu yıl 24-29 Temmuz tarihleri arasında 137 kişi hayatını kaybetti, 702 kişi de yaralandı. Normalde günde 12 kişi hayatını kaybederken bu bayramda günlük ortalama 23 kişi hayatını kaybetti. Bu da kazaların bayramlarda tüm tedbirlere rağmen yüzde yüz arttığını göstermektedir. Bilançonun ağır olması bayramlarında neşesini kaçırıyor.” 

"6 günde 137 kayıp"

Alınan tedbir ve denetimler rağmen trafik kurallarına uyulmaması ve aşırı hız sebebiyle 6 günde meydana gelen trafik kazalarında sadece olay yerinde 137 kişinin hayatını kaybettiğini 702 kişinin de yaralandığının ifade eden Palandöken, sadece olay yerinde 137 kişinin hayatını kaybettiğini vurguladı. Palandöken, "Hastanelere kaldırılan ağır yaralı vatandaşların da bir kısmının hayatlarını kaybettiklerini düşünürsek beklenenin üzerinde bir kaza ve hayatını kaybeden vatandaşımız var. Kazaların en büyük sebebi ise aşırı hız, yolu tanımamak ve kurallara uymamak olarak görülüyor” dedi. 

"Dönüşte trafik kurallarına harfiyen uyalım"

TESK Basın Bürosu tarafından yapılan değerlendirmelerde 24-29 Temmuz tarihleri arasında meydana gelen kazaların incelemeye alındığını vurgulayan Palandöken, “24 Temmuz’da 29 kişi hayatını kaybederken 85 kişi yaralandı. 25 Temmuz’da 10 kişi yaşamını yitirirken 76 kişi de yaralandı. 26 Temmuz’da 17 kişi yaşamını yitirirken 149 kişi de yaralandı” dedi. 
En fazla can kayıplarının 27 ve 29 Temmuz tarihlerinde yaşandığını ifade eden Palandöken açıklamalarına şöyle devam etti: 

“27 Temmuz’da meydana gelen kazalarda 34 kişi hayatını kaybederken 146 kişi de yaralandı. 28 Temmuz’da Bayramın ilk günü ise 17 kişi hayatını kaybederken 109 kişi de yaralandı. Bayramın ikinci günü olan 29 Temmuz’da 30 kişi hayatını kaybederken 138 kişi de yaralandı. Yine 30 Temmuz sabah saat 10.00 itibariyle 3 kişi hayatını kaybederken 35 kişi de yaralandı. Yani toplamda daha bayram dolmadan 140 kişi hayatını kaybederken 737 kişi de yaralandı. Yeni kazalara ve can kayıplarına meydan vermemek için dönüşlerimizi son güne bırakmayalım ve trafik kurallarına harfiyen uyalım.”

Bu konularda ilginizi çekebilir