Bayramdaki maytap bilançosu ağır oldu

Diyarbakır'da bayram tatilinde boncuk atan silah, maytap ve patlayıcı madde kazalarında 59 çocuk yaralanırken 7'si ameliyat oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da satışı yasaklanmasına rağmen çocukların kullandığı maytap ve diğer patlayıcı maddelerden dolayı bayramda 59 çocuk yaralanırken 7'sinin ameliyat olduğu bildirildi.

Dicle Üniversitesinden (DÜ) yapılan açıklamada, satılması yasaklanan ancak izinsiz yollarla temin edilen patlayıcı oyuncak maddelerin, bayramda onlarca çocuğun yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

3 günlük bayram süresince Diyarbakır'da 59 çocuğun boncuklu silah, maytap ve diğer patlayıcı maddelerle oynaması sonucu yaralanarak DÜ Hastanelerinde tedavi edildiği, bunlardan 52'sinin aynı gün ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildiği kaydedildi.

Konuyla ilgili Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İhsan Çaça, oyuncak patlayıcı maddelerle oynama sonucu gözlerinden ağır yaralanan ve geçici körlük geçiren 7 çocuğu ameliyata aldıklarını ve yapılan başarılı operasyonla bu çocukları kör olmaktan kurtardıklarını söyledi.