BBC: Polis meydana fırtına gibi girdi

BBC polisin Taksim müdahelesini yansıtıyor...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA – Gezi olaylarını çok yakından izleyen yabancı medya kuruluşlarından BBC, polisin Taksim Meydanı'na müdahalesini aniden duyurdu. BBC, "Polis, Taksim Meydanı'na fırtına gibi girdi" yorumunu yaptığı haberinde müdahalenin zamanlanmasına dikkat çekerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çarşamba protestocularla yapacağı görüşme öncesi gerçekleştiğini vurguladı. 

BBC, polis müdahalesi sırasında Taksim Meydanı'ndan bulunan muhabiri Mark Lowen'in izlenimlerini yansıttığı haberinde müdahale için "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çarşamba günü protestoları düzenleyenlerle görüşmeyi kabul etmesinden sonra meydana geldi" dedi. 
Polisin aldığı önlemleri ayrıntılı biçimde aktarırken gaz kullanmasının meydandaki birçok protestocunun Gezi Parkı'na kaçışmalarına neden olduğuna işaret eden BBC, İstanbul'da yüzlerce polis sabah erken saatlerden itibaren Taksim Meydanı'na girerken İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun Twitter üzerinden yayınladığı mesajları da yansıttı. 
Bu arada, BBC, müdahale için "Çarşamba görüşmelerini riske atabilir bilinçli bir güç gösterisidir" ifadelerini de kullandı.