BBVA: GE'deki Garanti hisseleri ile ilgileniyoruz

Garanti Bankası GM Özen, GE'nin yüzde 20.85'lik payının satışı için BBVA ile görüşüldüğünü teyit etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İspanya'nın ikinci büyük bankası BBVA, Garanti Bankası'nda GE'ye ait bulunan yüzde 20.85'lik pay ile ilgilendiğini açıkladı.

BBVA, potansiyel anlaşma ile ilgili başka bir bilgi vermedi. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de GE'nin yüzde 20.85'lik payının satışı için BBVA ile görüşüldüğünü teyit ederek, şu anda görüşme yapılan başka bir banka olmadığını söyledi.

Reuters'a açıklamalarda bulunan Özen "BBVA ile görüşüldüğü doğru, şu anda benim bildiğim başka bir banka ile görüşülmüyor" dedi. Özen, satışın ne zaman sonuçlanabileceği yönündeki soruya ise, "Bitmeyebilir de, şu anda bir şey söyleyemem, anlaşma yapılmış bir durum yok" yanıtını verdi. GE, global düzeyde finans alanından çıkma stratejisi kapsamında Garanti Bankası'ndaki payını satacağını Şubat ayında açıklamıştı. Ancak, GE'nin payının azınlık hissesi

olması, bankaya olan ilgiyi azaltıcı etken olarak yorumlanıyor. Öte yandan Garanti Bankası hisseleri yıl başından bu yana yaklaşık 40 değer kazandı. Bankanın 2. çeyrek solo net karı, kredi ve diğer alacak karşılıklarındaki düşüş ve maliyetlerdeki

gerilemeyle geçen yıl aynı döneme göre yüzde 20 artarak 919.9 milyon lira olmuştu. KAP'ta yer alan bilgiye göre Garanti Bankası'nın yüzde 26.70 hissesi Doğuş Grubu'nun elinde bulunurken, yüzde 48.63'ü İMKB'de işlem görüyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir