BDDK ve üniversiteler işe alım yapacak

BDDK, sınavla yeminli murakıp yardımcısı ve bankacılık uzman yardımcısı, Dokuz Eylül, Fırat, Yaşar, Afyon Kocatepe Üniversiteleriyse akademik personel alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), sınavla yeminli murakıp yardımcısı ve bankacılık uzman yardımcısı alacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan duyurulara göre, BDDK'nın yeminli murakıp ve bankacılık uzman yardımcısı sınavları 9-10 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Sınavlara katılacakların, KPSS'de en az 80 puan alması ve yeminli murakıp yardımcılığı için başvuruda bulunanlar arasında en yüksek puanlı 300 kişi, bankacılık uzman yardımcılığı için de en yüksek puanlı 100 kişi arasında yer alması şartı aranacak.

Sınavlar için 20 Eylül 2010 tarihine kadar BDDK'ya başvuru yapılacak.

Akademik personel

Fırat Üniversitesi de, 4 profesör ve 2 doçent alacak. Söz konusu personel, İnsani ve Sosyal Bilimler, İlahiyat ve Tıp Fakültelerinde istihdam edilecek.

Yaşar Üniversitesi ise Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen-Edebiyat ve Hukuk Fakültelerinde görev yapmak üzere 6'sı Profesör, 1'i doçent, 7'si ise yardımcı doçent olmak üzere 14 öğretim üyesi alımında bulunacak.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü ise Tıp Fakültesine 4, Fen Edebiyat Fakültesine 1, Eğitim Fakültesine 2, Veteriner Fakültesine de 2 doçent alacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi de, Buca Eğitim Fakültesi'ne 1 doçent, Güzel Sanatlar Fakültesine 2 doçent, Edebiyat Fakültesine 2 doçent, Fen Edebiyat Fakültesine 3 profesör, 4 doçent, İşletme Fakültesine 2 profesör, Hukuk Fakültesine 3 profesör, İlahiyat Fakültesine 2 doçent, Denizcilik Fakültesine 1 doçent, Tıp Fakültesine 2 profesör, 1 doçent, Mühendislik Fakültesine 1 profesör, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek okuluna 2 profesör, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek okuluna 1 profesör, Hemşirelik Yüksek okuluna 1 doçent, Onkoloji Enstitüsüne de 1 doçent alacak.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir