BDP adaylarını açıkladı

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın Ağrı belediye başkan adayı olduğunu açıklayan Demirtaş, Şemdinli'den ise 2009 yılında kitapevi bombalanan Seferi Yılmaz'ın belediye başkan adayı olduğunu duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da partisinin belediye başkan adaylarını açıkladı. 

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın Ağrı belediye başkan adayı olduğunu açıklayan Demirtaş, Şemdinli'de de 2009 yılında kitapevi bombalanan Seferi Yılmaz'ı, Şemdinli belediye başkan adayı olarak tanıttı. Demirtaş, Van'a Bekir Kaya'yı, Bitlis'e Hüseyin Olan'ı, Hakkari'ye Dilek Hatipoğlu'nu, Iğdır'a Murat Likit'i, Kars'a Yusuf Yıldırım ile Güldane Kılıç'ı, Ardahan'a Yavuz Usanmaz'ı aday olarak gösterdi. 

Basına kapalı gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısının ardından açıklama yapan Demirtaş, gündemdeki yolsuzluk iddialarına değindi. 

'Paralel devlet' ile siyasi operasyon yönettiler

Demirtaş, şöyle konuştu: 

"Başbakan Erdoğan'ın paralel devlet diye şikayet ettiği o devlet var ya o devlet ile Başbakanın yönettiği devlet işbirliği ve ittifak halinde 2009 seçimlerden hemen sonra, siyasi operasyon kararı aldılar. Partimizin belediye başkanlarını, çalışanlarını, yöneticilerini tutuklayarak, rehin alarak siyasi çalışmalarımızı sekteye uğrattılar. Buna rağmen boyun eğmedik. On bine yakın arkadaşımız tutuklandı ve bunların yargılamaları hala devam ediyor. Arkadaşlarımızın evlerini, makamlarını aradılar. Parti teşkilatlarını aradılar. Buldukları tek şey kitap ve hizmet belgeleriydi. Hiçbir belediye başkanımızın evinden 6 çelik kasa ve dolar dolu ayakkabı kutuları çıkmadı"

Demirtaş, yerel seçimlerin partilerinin tarihsel gerçekliği açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, halkın bu seçimlerde kendilerini tercih edeceğini savundu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir