BDP heyetine saldırı

BDP'nin Karadeniz turu kötü başladı. BDP'lilere Sinop'ta sözlü ve fiili saldırıda bulunuldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BDP'nin çözüm sürecine destek aramak amacıyla başlattığı Kardeniz turu, Sinop'ta provokatif saldırılarla karşılaştı. Sabah saatlerinde kente gelen gruba yönelik önce sözlü, sonra da fiili olarak saldırıda bulunuldu.
 
Sinop'ta sabah saatlerinde başlayan gerginliğin sona ermesi bekleniyordu ancak provokatif gruplar, akşam saatlerinde BDP'li milletvekillerinin kaldığı öğretmenevine yeniden taş, sopa ve yanıcı madddelerle saldırıda bulundu. 
 
BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, twitter hesabından "Linççi faşist güruh içeriye taş ve yanıcı madde atıyorlar. Polis bir şey yapmıyor, kendi önlemimizi alıyoruz" yazdı ve bir de fotoğraf paylaştı. 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’nün Sinop’ta tepkiyle karşılanmaları ile ilgili olarak Twitter’da açıklamalarda bulundu. Çelik, "BDP’lilerin Sinop ziyareti esnasında ortaya konan provokasyonu kınıyorum. Her siyasi parti çok rahatlıkla 81 ilde faaliyet yapabilmelidir" dedi.
 
BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’nün Sinop’ta tepkiyle karşılanmaları ile ilgili olarak Çelik, "BDP’lilerin Sinop ziyareti esnasında ortaya konan provokasyonu kınıyorum. Her siyasi parti çok rahatlıkla 81 ilde faaliyet yapabilmelidir" dedi.