BDP, Komisyon'da kalmak için şart koştu

BDP'li Kışanak, Komisyon'da demokratik bir anayasa yapımını engelleyecek tutumlarla karşılaşmaları halinde durumun yeniden değerlendirileceğini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Eğer Uzlaşma Komisyonu'nda kalmamızı anlamsızlaştıracak bir tutumla karşılaşırsak, parti yetkili organları gerekli değerlendirmeyi yapar" dedi.

Kışanak, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün grupta toplantısında "bu acıdan kendisine rant edinme çabası ve hırçınlığıyla konuştuğunu" ileri süren Kışanak, "Birileri gibi 15 dakika şov yapıp Van'dan uzaklaşmadık. İnsanların acılarını paylaştık" diye konuştu.

KCK operasyonlarını devam ettiğini belirten Gültan Kışınak, ''Yapılanlar siyasi darbe, soykırım, demokratik siyaseti rafa kaldırma çabalarıdır'' dedi.

Toplantının ardından gazetecilerin, Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 23 kişinin tutuklanmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Kışanak, şunları söyledi:

"Bunlar, demokratik tutum ve yaklaşımı olan herkese gözdağı vermek ve susturmak için üzere organize edilmiş operasyonlardır. Bu ülkede 'demokratları, Kürtleri susturmak istiyoruz' diyen, çığırından çıkmış bir zihniyetle karşı karşıyayız."

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'yla ilgili bir soru üzerine Kışanak, "Bu konuyu değerlendireceğiz. Biz bu anayasa yapım sürecinde pozitif olmak, katkı sunmak için olağanüstü çaba sarf ederek komisyona dahil olduk. Eğer o komisyonda kalmamızı anlamsızlaştıracak, demokratik bir anayasa yapımını engelleyecek bir tutumla karşılaşırsak, partimizin yetkili organları gerekli değerlendirmeyi yapar. Bu konu önümüzdeki günlerde mutlaka değerlendirilecektir'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir