BDP ve HDP'den 'Cenevre-2' mitingi

HDP ve BDP 2.Cenevre Konferansı'na 'Kürtlerin davet edilmesi' ve 'Kürtlere Statü Tanınması' için mitingler düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cenevre - 2 Konferansı'na Kürtlerin davet edilmesi için bugün Kadıköy, Diyarbakır ve İzmir'de mitingler düzenledi. BDP ve HDP öncülüğünde düzenlenen mitinglere katılım oldukça yoğundu. 

Kadıköy'de saat 13:30'da başlayan mitinge; HDP İstanbul Belediye Başkan Adayı ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, cezaevinden yeni çıkan BDP'li milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak da katıldı.

"Rojova'daki Kürtler demokratik bir direniş sergiledi"

Kadıköy'deki mitingde konuşma yapan Sırrı Süreyya Önder, "Rojova'daki Kürtler demokratik bir direniş sergiledi" dedi. Önder, Cenevre 2 Konferansı'na Kürtlerin de katılması gerektiğini belirtti. Önder, "Sayın Öcalan, hepinize bu direnişe omuz veren demokratik bir zemine oturtan herkese, büyük selamlar gönderdi" diye konuştu.

“Rojova Devrimi Ortadoğu'nun en önemli devrimidir" diyen Sebahat Tuncel ise Kürtlerin El-Kaide yada Esad arasında bir tercihe zorlandığını ifade ederek, iki tarafı da desteklemediklerini kaydetti. Tuncel, "Kürt halkının özgürlüğünü destekliyoruz" dedi. Tuncel, “Rojova'da Kürt halkının özgürlüğüne kavuşması Türkiye'de de Türk halkının özgürlüğüne kavuşması açısından önemlidir" ifadesini kullandı. 17 Aralık operasyonu ile ilgili de konuşan Sebahat Tuncel, ciddi bir siyasi krizin olduğunu da ifade etti.

İzmir'de polis yürüyüşe izin vermedi

Cenevre-2 toplantısına Suriyeli Kürt temsilcilerin davet edilmemesi İzmir'de bir grup tarafından protesto edildi. Basmane semtindeki BDP İzmir İl Başkanlığı önünde toplanan grup, Konak Meydanı'na yürümek istedi. Çevik kuvvet polisleri ve TOMA'larla Şair Eşref Bulvarı'na çıkışı kapatan emniyet güçleri, yürüyüşe izin vermedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir