BDP'den anadilde eğitim için araştırma önergesi

BDP Hakkari Milletvekili Geylani "Anadilinde eğitim göremeyen çocukların öğrenmede karşılaştıkları güçlüklerin" araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani "Anadilinde eğitim göremeyen çocukların öğrenmede karşılaştıkları güçlüklerin" araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Meclis Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinde, çocukların okul çağına gelinceye kadar temel dil yeteneklerini kazandığı belirtildi. Okula başladığında anadili dışında farklı bir dile dayalı eğitimin çocuğun gelişimini alt üst ederek bocalamasına, çevreye küsmesine neden olduğu kaydedilen önergede, "Hakkari'den başlayarak, Kürtlerin yaşadığı diğer bölge illerinin Türkiye geneline göre sırayla sonra yer almalarını salt bölgenin ‘ekonomik geri kalmışlığı' ile açıklamak olanak dışıdır. Kendi anadilleriyle eğitim alamayan bölge çocukları, daha ilköğretim okulunda başarısız olmaktadırlar. Bundan dolayı, kendi anadili dışında eğitim gören çocukların öğrenimde yaşadığı sorunların kurulacak bir Meclis Araştırma Komisyonu ile araştırılması kaçınılmazdır" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir