BDP'den Başbuğ'a yanıt: Emir erin değiliz

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamalarını değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamalarını değerlendirerek, "Bir milletvekiline emir verir gibi konuşmak Genelkurmay Başkanı'nın haddine değil. Burası kışla değil, biz de senin emir erin değiliz" dedi.

Demirtaş, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, siyasi parti liderleri ile görüşme yaklaşımını anlamlı bulduklarını belirterek, ancak Erdoğan'ın meseleye "samimi ve çözüm üreten bir perspektifle yaklaşmasını beklediklerini" ifade etti. Önerilerinin dikkate alınmaması halinde görüşmenin bir anlamı olmayacağını söyleyen Demirtaş, Erdoğan'ın bu konudaki yaklaşımını takip edeceklerini ve önümüzdeki günlerde görüşme konusunda buna göre karar vereceklerini ifade etti.

Konuşmasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamalarını da değerlendiren Demirtaş, şöyle konuştu:

"Başbakan tatilde. Genelkurmay Başkanı AKP'nin grup toplantısını yaptı bu hafta. Partimizin milletvekillerini açıkça hedef haline getiren ciddiyetsiz açıklamalar yaptı.

Milletvekilleri katıldıkları cenazelerde pankart taşımazlar. Orada hangi pankartın olduğunu ve kimler tarafından taşındığını milletvekillerimiz bilmezler. Cenazeye katılırlar, ailenin acısını paylaşırlar. Milletvekillerimiz bundan sonra da bunu yapmaya devam edecekler.

Bir milletvekiline emir verir gibi konuşmak Genelkurmay Başkanı'nın haddine değil. Burası kışla değil, biz de senin emir erin değiliz.

Dağa çıkışları engellemekle görevli en üst düzeyde güvenlik görevlisi bunu söylerse onun görevi bitmiştir. Kendisinin görevi insanlarını dağa gitmeye teşvik etmek değildir, dağdan inişleri sağlamaktır. Milletvekiline açıkça dağın yolunu gösteren Genelkurmay Başkanı'nın görevi bitmiştir. Ya istifa etmelidir ya da Başbakan onu görevden almalıdır. Bu ülkeye iki Başbakan fazladır. Hiçbir demokratik ülkenin iki Başbakanı olmaz... Ya da iki Genelkurmay Başkanı olmaz. Bir karar versinler artık.

Şu saatten sonra, şu dakikadan sonra herhangi bir milletvekilimizin başına gelebilecek en küçük bir şeyden Genelkurmay Başkanı sorumludur. Hedef göstermiş ve suç işlemiştir. Genelkurmay Başkanı hakkında savcıları göreve davet ediyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir