BDP'den İçişleri Bakanı'na gensoru

BDP'li Kaplan: "Partimize karşı, hukuku ve devlet adamlığını hiçe sayarak agresifleşen İçişleri Bakanı, makamını görev ve sorumluluklarını kötüye kullanmakta sınır tanımıyor."

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - BDP, İçişleri Bakanı İdris Nami Şahin'in hakkında Gensoru Önergesi verdi.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Gensoru Önergesi'nin gerekçesiyle ilgili Mecliste düzenlediği basın toplantısında bilgi verdi.

İçişleri Bakanı'nın "Gözaltı ve soruşturmalarda tutuklananların sayısını çarpıtarak 7 bin 749 gözaltı ve 4 bine yakın tutuklu için sadece 485 ve 277 rakamlarını söyleyerek tehdit ettiğini" ileri süren Kaplan, "(gerekirse o sayıyı da tutuklarım) diyerek kendisini savcının, hakimin, yargının yerine koyuyor, yargısız infaz yapıyor" diye konuştu. Kaplan, şunları söyledi:

"Milletvekillerinin, parti başkanlarının üzerine zırhlı araçları süren, gaz bombaları ile saldıran, su sıkan, 'ben devletim' diye milletvekillerine diklenen görevlileri koruyarak adeta saldırmaları için teşvik ediyor.

Hukuk, ahlak, vicdan, insaf sınırlarını aşan saldırganlık sınır tanımıyor. Sandıkla gelen, halkın özgür iradesi ile seçilen Mecliste grubu bulunan partimize karşı, hukuku, nezaket kurallarını ve devlet adamlığını hiçe sayarak agresifleşen İçişleri Bakanı, sürekli kavgalı üslubu ile makamın görev ve sorumluluklarını kötüye kullanmakta sınır tanımıyor."

Başbakan kendini son halife olarak görüyor

Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın "dini Zerdüşt olanların başörtüsüyle işi olmaz" açıklamasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Kaplan, "Sayın Başbakan artık son halife olarak kendini görüyor. Sayın Başbakan'a, 74 milyonun yaşadığı Anadolu'nun dini inanç, mezhep farklılığı ve zenginliğine saygılı olmasını tavsiye ederim" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir