BDP'den tutuklu gazeteciler için eylem

BDP'li milletvekilleri ve avukatlarında aralarında bulunduğu bir grup KCK soruşturma kapsamında çoğu gazeteci 35 kişinin tutuklanması protesto etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturmada çoğu gazeteci 35 kişinin tutuklanması, BDP milletvekilleri ve bazı avukatlarca protesto edildi.
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde toplanan ve aralarında BDP'nin İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Mardin Milletvekili Erol Dora ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'nun da bulunduğu grup, son operasyonda tutuklanan çoğu gazetecinin fotoğraflarının yer aldığı büyük bir pankart açtı.
Burada bir açıklama yapan ve diğer milletvekili arkadaşları adına da konuştuğunu belirten Tuncel, "siyasi soykırım operasyonu" olarak adlandırdığı KCK operasyonlarının bir parçasının basın emekçilerine yönelik olduğunu ve bütün bunların Türkiye'de yaşanan Kürt sorunuyla alakalı olduğunu öne sürdü.
Türkiye'de Kürt sorunu çözülmedikçe hem askeri, hem de siyasi operasyonların devam edeceğe benzediğini belirten Tuncel, şöyle konuştu:
"Bugün sabah, Şırnak'ın Uludere ilçesinde kaçakçılık yapmak zorunda olan ve çoğu 20 yaşın altında olan 35 genç insanımızın katliamıyla uyandık. Bu katliamı kınıyorum. Bu katliam şunu hatırlatıyor bize. Bir türkünün dizelerinde var. 'Gezme ceylan bu dağlarda seni avlarlar' diye... Genelkurmayın açıklaması da 'Eğer siz dağlarda geziyorsanız, eğer bu ülkede güvenlik sınırı içinde geziyorsanız öldürülmeyi hak ediyorsunuz' gibi bir açıklama ne yazık ki."
"Eşbaşkanlarımız, milletvekillerimiz bölgede... Gerçekten yas ilan edilmeyecek gibi değil yani. Ben sadece BDP'nin değil, Türkiye'nin aslında yas ilan etmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu karanlık günlere son vermezsek, eğer bunları doğru değerlendirmezsek, Türkiye'de savaştan, çatışmadan, kaostan başka bir şey olmaz. Biz araştırılması ve gerçeklerin ortaya çıkartılması konusunda tabii ki her türlü çabayı göstereceğiz. Hükümetten bir açıklama bekliyoruz. Genelkurmay, neredeyse katliamı meşrulaştıran bir açıklama yaptı. Olması gerekiyormuş gibi ifade etti. Bakalım hükümet nasıl bir açıklama yapacak.
Savunma avukatları, daha sonra tutuklamaları gerçekleştiren İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesine bir dilekçe sunarak, 35 kişinin tahliye edilmesini istedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir