BDP'liler Meclis'e gitmiyor

YSK'nın Hatip Dicle'nin vekilliğini veto etmesine karşın BDP'nin desteklediği bağımsız vekiller de boykot kararı verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekilleri, YSK'nın Hatip Dicle kararını boykot için TBMM'ye gitmeme kararı aldı.

Hatip Dicle’nin vekilliğinin YSK tarafından düşürülmesi üzerine BDP’nin desteğiyle seçilen bağımsız milletvekillerinin Diyarbakır'daki olağanüstü toplantısından TBMM'ye gitmeme kararı çıktı.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali ile Ahmet Türk, Altan Tan, Aysel Tuğluk, Sırrı Süreyya Önder ve Hasip Kaplan'ın da arasında bulunduğu, BDP'nin desteklediği 28 bağımsız milletvekili, Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi kararını görüşmek üzere Kayapınar Belediyesi Kültür Merkezinde toplandı. Toplantının sona erdiği ve milletvekillerinin meclise gitmeme kararı aldığı belirtildi.

Somut adam atılıncaya kadar parlamentoya gitmeyeceğiz

BDP'nin desteklediği Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi, YSK'nın Hatip Dicle kararı ile ilgili olarak, "Parlamento ve iktidar bu haksızlığı giderme ve demokratik siyasetin önünü açarak, çözüm olanaklarını geliştirme yolunda somut bir adamı atıncaya kadar parlamentoya gitmeyeceğiz"  dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir