BDP'lilere tahliye yok

Diyarbakır 4.Ağır Ceza Mahkemesi, KCK davasından tutuklu BDP'li vekiller Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Kemal Aktaş için tahliye talebini oybirliği ile reddetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi BDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak ile Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'ın tahliye taleplerini oybirliği ile reddetti.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesince tahliye talepleri reddedilen tutuklu 3 milletvekilinin avukatlarının itirazını değerlendiren Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinin savcısı vekiller için tahliye talebinde bulunmuştu. Bugün mahkemenin değerlendirilmesine sunulan talep Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oybirliği ile reddedildi. 

CHP'li Milletvekili Mustafa Balbay'ın Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilmesinin ardından avukatlarınca tahliye edilmeleri için başvuru yapılan ancak mahkemece taleplerinin reddedilmesi nedeniyle karara itirazda bulunulan KCK davalarında tutuklu yargılanan Milletvekilleri Irmak, Sarıyıldız ve Aktaş'ın dosyaları savcılıkça yeniden değerlendirildi. 

Cumhuriyet savcısı, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon kapsamında 14 Nisan 2009 tarihinden bu yana "silahlı terör örgütüne üye olduğu" gerekçesiyle yargılanan Diyarbakır E Tipi Cezaevindeki tutuklu milletvekili Aktaş, 18 Nisan 2009'den bu yana "silahlı terör örgütüne üye olduğu" gerekçesiyle yargılanan Diyarbakır E Tipi Cezaevinde tutuklu milletvekili Irmak ve 27 Nisan 2009 yılından Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 314/2. maddesi uyarınca terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma suçundan yargılanan Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu Milletvekili Sarıyıldız ile ilgili mütalaasını mahkemeye sunmuştu.

Savcı mütalaasında milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak ile Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'ın uzun tutukluluk süresi ve seçilme haklarının ihlalini gerekçe göstererek tahliyesini talep etmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir