BDP'yi kapatma çabaları var

BDP'li Kaplan, BDP'nin kapatılmasına yönelik çabalar bulunduğunu söyleyerek, yedek parti kurmakla uğraşmadıklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, partisinin kapatılmasına yönelik çabalar bulunduğunu söyledi.

PKK'nin şehir yapılanması olduğu öne sürülen KCK hakkındaki soruşturma kapsamında hazırlanan ve ilgili mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, BDP'nin kapatılması isteminin yer aldığı gazetelere yansımıştı. İddianamenin örneğinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği de belirtilmişti.

Anayasaya göre siyasi partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açacağı dava üzerine, Anayasa Mahkemesi'nce kesin karara bağlanıyor.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, son operasyonlarla 7 bin üyelerinin tutuklanarak partilerinin fiilen kapanma noktasına getirildiğini belirten Kaplan, "Biz yeni bir anayasa yapma sürecindeyiz. Parti kapatmaların artık tarih olmasını istiyoruz. Hiçbir zulüm, baskı, haksızlık halkın inandığı, zamanı gelmiş fikirlerin önünde duramaz" dedi.

Türkiye'nin partiler mezarlığı haline geldiğini belirtirken, "Bu son perdedir. Parti kapatmalarla ilgili bizim de, hükümetin de oynadığı son perdeyi oynuyoruz" ifadelerini kullanan Kaplan, yedek bir siyasi parti kurulup kurulmayacağı sorusuna yanıt verirken şunları söyledi:

"Yedek parti, yeni parti bunlarla uğraşmayız. Artık bu tiyatroya, bu trajediye son vereceğiz. Türkiye bunu hak etmiyor. Bunu bitireceğiz, kararlıyız. Siyasetten çekilmeyeceğiz, sonuna kadar mücadele. Biz bağımsız (milletvekili) olarak (TBMM'ye) girdik; partiyle mi girdik seçimlere? Partiyi kapatsa milletvekilliğimizi düşürebiliyor mu, düşüremez. Anayasa Mahkemesi'nin son verdiği karara göre; kapatma açtılar diyelim, bir ay kala biz dedik 'partiyi kapattık', onlara kapatma fırsatı da tanımadık. Ne yapacaklar, hiçbir şey yapamazlar. Biz de ustalaştık."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir