Bedelli askerliğe ihtiyaç var

Arınç, "Bu benim şahsi inisiyatifimle gerçekleşecek bir konu da değil" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Başbakan Yardımcısı Arınç, bedelli askerliğe ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Şahsi görüşüm budur. Birileri bana 'yanlış yapıyorsun' diyebilir" dedi.

Manisa Etv'de "Anadolu Soruyor" adlı programda canlı yayına konuk olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bedelli askerliğe ihtiyaç olduğunu ifade eden Arınç, şöyle konuştu:"Benim şahsi görüşüm de budur. Birileri bana yanlış yapıyorsun diyebilir ama ekliyorum askerlik konusu Milli Savunmanın, Genelkurmayın ihtiyacına bağlıdır. Genelkurmay Başkanlığı kendi içinde yaptığı çalışmayla benim asker ihtiyacım şu kadardır, bu ihtiyaç karşılanmadığı için ben bedelli istemiyorum derse, Milli Savunma Bakanlığı da bu görüşü verirse biz bu görüşe uyarız. Ama ben imkan ve fırsat olduğu takdirde bedelli askerliğin doğru olduğuna inanıyorum. Bu benim şahsi görüşüm, bunu da savunurum. Genelkurmayın da Milli Savunma Bakanlığının da bedelli askerlik konusunda bir ümit verici yaklaşımı yok. Bu benim şahsi inisiyatifimle gerçekleşecek bir konu da değil. Keşke asker askerliğini yapma

konusunda ihtimam gösterse sivil de kendi işine baksa. Asker ihtiyacı ne kadardır ben ona karışmam. Elindeki asker gücünü nerede nasıl kullanacaklarını onlar daha iyi bilirler."

Bu konularda ilginizi çekebilir