Bedelli askerlikte sona doğru

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bedelli askerliğin Türk milletinin bir talebi olduğunu, konunun çözüm safhasına girdiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YOZGAT - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bedelli askerlik konusunda sona doğru gelindiğini belirterek, konunun önümüzdeki günlerde çıkarılacak bir yasa ile çözüme kavuşturulacağını bildirdi.

AK Parti Yozgat İl Başkanlığında partililerle bayramlaşan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, bayramların, dayanışma ve birliğin her zamankine göre daha da güçlendiği zamanlar olduğuna dikkat çekerek, "Bütün vatandaşlarımızın, bütün İslam aleminin bayramını bir kez daha tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Konuşmasında, terörle mücadele sırasında hayatını kaybeden şehitlere de değinen Bozdağ, "Şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve dua ile yad ediyorum" dedi.

Bir gazetecinin, Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başbakanı Mesut Barzani'nin, (Kandil'i bombalamakla terör bitmez) sözünü hatırlatması üzerine de Bozdağ, şunları kaydetti:

"Sadece güvenlik boyutu il terörle mücadelenin olmayacağını biz kendimiz de ifade ettik. Bunun pek çok boyutu var. Hükümetimiz de güvenlik boyutu ile alınması gereken tedbirler konusunda kararlıdır. Bizim Türkiye olarak bütün ülkelerden istediğimiz, terör konusunda Türkiye'ye yardımcı olmalarıdır. Terörün ırkı, mezhebi, dini, sınırı, vatanı yok. Terör sadece bir millete yönelik değil. Terör bütün insanlığa yönelik bir durumdadır."

"N.Ç kendi kızları olsaydı kararı savunabilirler miydi?"

N.Ç. için verilen kararın herkesi rahatsız ettiğini konuşmasında vurgulayan Bozdağ, şunları söyledi:

"Kamu vicdanını, milletin vicdanını rahatsız etti. Bir insan olarak, bir hukukçu olarak beni de rahatsız etti. Mahkeme cezayı alt sınırdan takdir ediyor. Bu kadar kötü bir olayda, bu kadar çirkin bir olayda, cezayı alt sınırda nasıl takdir etti? Üst sınırdan verebilirdi, vermedi. Bu kararı veren hakimler, N.Ç. kendi kızları olsaydı, böyle bir karar çıkmış olsaydı, bu karara ne derlerdi? N.Ç. kendi kızları olsaydı, kendileri de hakim olsaydı, acaba bu kararı savunabilirler miydi? Bu kararı eleştirenlere, (yaygara yapanların, yaygarası kararı değiştirmez) deme cüretini gösterebilirler miydi? Bu noktada bu kararın hukukumuzu lekelediğini, vicdanları rahatsız ettiğini, Türk adli tarihinde ayıplı kararlardan biri olarak yer aldığını düşünüyorum."

Bedelli askerlik

Konuşmasında bedelli askerlik konusuna da değinen Bozdağ, bunun Türk milletinin bir talebi olduğunu belirtti.

Bozdağ şöyle devam etti:

"Biz bu talebin farkındayız. Bu konuda Türkiye'nin her bir yanından talepler geliyor. Hükümet olarak biz bu talebi, sorunu çözecek bir iradeyle sonuçlandırmadan yanayız. Artık bu konu çözüm safhasına girmiştir. Önümüzdeki günlerde bunun kapsamı belli olarak çözüme kavuşacaktır. Kapsamı derken, hangi yaşları kapsayacağı, bedeli ne olacağı, elde edilecek gelirin nerelerde kullanılacağı konusunu kastediyoruz. Esasında kamuoyunun merak ettiği bu 3 sorunun cevabı da önümüzdeki günlerde karşılığını bulacaktır. Şu anda Türkiye'de bu konu hakkında uygun bir kamuoyu var. Herkes bedelli konusunun çözülmesini istiyor. Hükümetimiz de milletimizin bu isteğini yerine getirecek. Önümüzdeki günlerde bedelli konusu çıkarılacak bir yasa ile çözüme kavuşturulacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir